Het Digital Trust Center (DTC) cyberweerbaarheid opbouwen voor bedrijven.

Het Digital Trust Center (DTC) cyberweerbaarheid opbouwen voor bedrijven.

Het Digital Trust Center (DTC), opgericht door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, heeft als missie om ondernemend Nederland digitaal weerbaarder te maken tegen de toenemende cyberdreigingen. Dit zijn bedrijven variërend van zzp’ers tot aan grote bedrijven.

Met als doel alle zelfstandigen en bedrijven beter te informeren over beveiliging vereisten voor jouw bedrijf. Er staan verschillende tools en checklist op de website van het DTC waarmee je als ondernemer direct stappen kan zetten op jouw bedrijf beter te beschermen.

Met deze informatie kan je in gesprek met jouw it-partner om alles voor jouw bedrijf goed in te richten en realiseren.

Waarom is cybersecurity tegenwoordig zo belangrijk voor bedrijven?

In deze digitale wereld verzamelen veel informatie en de meeste gegevens worden verspreid opgeslagen tussen verschillende apparaten. Een niet goed beschermd apparaat, zwak wachtwoord of te laat met het installeren van updates kan ervoor zorgen dat bedrijfsgegevens in handen komen van kwaadwillende.

Deze vorm van datalekken is heel vervelend bovendien zijn de boetes erg hoog. De meeste problemen zijn eenvoudig te voorkomen als jouw bedrijf de juiste beveiligings maatregelingen gebruikt.

Basisprincipes om jouw bedrijf te beschermen.

Als je weggaat van huis doe je alle deuren, ramen dicht en op slot. Waarom doe je dit? …. Om te voorkomen dat er iets wordt gestolen of andere narigheid. Als je in de auto stapt doe je een veiligheid gordel om, je hebt een autoverzekering. Waarom doe je dit? … Om ervoor te zorgen dat je veilig bent bij een ongeluk.

Waarom zou dit anders zijn met alle apparaten die je hebt met allemaal waardevolle informatie?

Elk apparaat, elk account die je gebruikt voor je bedrijf dien je te beveiligen. Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf en jouw medewerkers blijft trainen om up-to-date te blijven. Allemaal heel logisch. Toch doen de meeste het niet, geen zin, uitstel gedrag of geen verstand van.

Hieronder een aantal stappen waarmee je direct aan de slag kan om jouw bedrijf beter te beschermen.

Gebruik een zakelijk antivirus pakket.

Met een zakelijk antivirus pakket krijg je een online portaal waarmee je al jouw apparaten kan beschermen en beheren. Hiermee is er altijd een overzicht of alle apparaten optimaal beveiligd en up-to-date zijn. Een van de wettelijke verplichtingen is dat jij altijd inzicht dient te hebben over de beveiligings status van jouw apparaten.

Voer tijdig updates uit.

Er zijn wekelijks updates voor vrijwel elk besturingssysteem en meestal elk half jaar grote updates met vernieuwingen, bug fixes en beveiliging updates. Het is belangrijk dat op elk apparaat binnen jouw organisatie deze updates tijdig worden geïnstalleerd.

Zorg voor veilige instellingen.

De meeste apparaten worden geleverd met een standaard configuratie. Voor je bedrijf wil je alle apparaten inrichten zodat alle bedrijfsgegevens veilig zijn opgeslagen en dat elke medewerker toegang krijgt tot de gegevens die ze nodig hebben.

Hiervoor heb je als bedrijf Microsoft 365 voor bedrijven premium nodig of een andere tool waarmee je de instellingen van alle apparaten binnen jouw organisatie kan beheren.

https://learn.microsoft.com/en-us/windows/security/operating-system-security/device-management/windows-security-configuration-framework/windows-security-baselines

Zorg voor veilig gedrag.

Het is belangrijker dan ooit dat alle medewerkers voldoende training krijgen om hun cyberweerbaarheid te versterken. De verkeerde link aan klikken of simpelweg geen zin hebben om geen sterke wachtwoorden te gebruiken zorgt onnodig voor problemen die je eenvoudig kan voorkomen.

Door medewerkers duidelijk te informeren en het trainen met cybersecurity trainingen maak je iedereen meer cyberfit om jouw organisatie te versterken.

Via de website van het digital trust center kan je verschillende informatie, tools en checklists opvragen. Of zie onze Microsoft 365 voor Bedrijven pakketten waarmee je jouw bedrijf kan beschermen.

 

 

Vorig bericht
Waarop letten als je stopt met jouw bedrijf? (back-ups)
Volgend bericht
Jij bent de firewall van jouw bedrijf.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.