MFA: 2 staps verficatie instellen voor jouw Outlook- en Microsoft-accounts

2 staps verificatie ook wel bekend als Multi factor authenticatie is een extra beveiligingslaag naast het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je hebt het vast weleens meegemaakt bij het inloggen met je digid of als je betalingen doet via de bank. Je krijgt via een sms een code toegestuurd (of via een app) ter bevestiging om door te gaan. 2 staps verificatie is er om het hackers bijna onmogelijk te maken om je account te hacken. Zelfs als iemand erin slaagde om jouw wachtwoord te raden, zonder de tweede vorm van authenticatie, zou het bijna onmogelijk zijn om in te loggen op jouw account.

Via onderstaande stappen ga ik je helpen om 2 staps verificatie in te stellen voor je Microsoft account ( @outlook.com, Skype en office 365 home )

2 staps verficatie instellen met de Microsoft authenticator app

 1. Ga naar https://account.microsoft.com
  account beveiliging
 2. Klik op het tabblad beveiliging
 3.  Controleer in het gedeelte ( beveiligingsgegevens ) of je een alternatief e-mailadres of mobiel nummer toegevoegd aan je account. Als je deze nog niet hebt toegevoegd voeg deze dan eerst toe door te klikken op beveiligingsgegevens toevoegen.
  telefoonnumer toeveogen voor 2 staps verficatie met en microsoft account
 4.  Voeg je beveiligingsgegevens toe aan je account ( zoals in dit voorbeeld je 06 nummer ), je krijgt een sms code toegestuurd om je 06 nummer te bevestigen. Daarna wordt jet 06 nummer toegevoegd aan je account.
 5. Scrol in het tabblad beveiliging naar beneden bij verificatie in twee stappen en klik op verificatie in twee stappen inschakelen.
 6. Klik op verificatie via de Microsoft app, er wordt je nu gevraagd op de Microsoft Authenticator app te downloaden uit de app store.  ( Downloaden )
 7. Open de Microsoft authenticator app op je telefoon, klik op de + rechtsboven om jouw account toe te voegen
  app account toevoegen
 8.  Selecteer persoonlijk account en meld je aan met jouw e-mailadres en wachtwoord.
  MFA app bevestiging
 9. Selecteer SMS naar ( jouw mobiele nummer die je hebt toegevoegd in de vorige stappen ) ter controle wordt er nogmaals een sms code verstuurd om alles te bevestigen.
 10. je kan vanaf nu aanmelden via 2 staps verificatie, als je inlogt bij een van jouw Microsoft diensten vraagt de app op je telefoon voor goedkeuring voordat je verder kan gaan.

App wachtwoorden en herstel code voor 2 staps verificatie

Na het instellen van de app ga je terug naar de browser via account.microsoft.com je krijgt een korte uitleg over app wachtwoorden en een herstel code om goed te bewaren. App wachtwoorden worden gebruikt voor apps die 2 staps verificatie niet ondersteunen zoals Android mail, Apple mail, Xbox 360 of oude versies van Microsoft office. Hiervoor kan je een app wachtwoord gebruiken. Het app wachtwoord wordt voor je gegenereerd en zijn een aantal letters achter elkaar.app wachtwoorden microsoft account

 1. Ga in het tabblad beveiliging naar beneden en klik op maak een nieuw app-wachtwoord, er wordt automatisch een app wachtwoord voor je gemaakt. Die je kan gebruiken bij apps die 2 staps verificatie niet ondersteunen, Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Apple mail dan meld je voortaan met je e-mailadres ( Microsoft account ) en als wachtwoord gebruik je het app wachtwoord.
 2. Herstel codes, de herstel code wordt gebruikt om je account te herstellen ( toegang te krijgen ) als je 2 staps verficatie niet meer kan gebruiken bijvoorbeeld omdat je telefoon is gestolen. In het tabblad beveiliging ga je naar code voor herstel en maak je een herstel code of klik op herstelcode vervangen. De code die voor je wordt gemaakt goed bewaren.

Hulp nodig ?

Heb je hulp nodig met het instellen van 2 staps verficatie voor je microsoft account. Maak hieronder eenvoudig een afspraak.

Vorig bericht
Hoe kies je het beste antivirus programma voor jou ?
Volgend bericht
Sommige Microsoft accounts zijn gehackt

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.