Sommige Microsoft accounts zijn gehackt

Dit melde de website onemorething 15 april 2019 ( het artikel ) hackers hebben vanaf begin 2019 toegang gekregen tot verschillende Microsoft accounts en hadden 3 maanden lang toegang tot e-mails en bijlage van gebruikers. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om account met makkelijk te kraken wachtwoorden, waar door hackers eenvoudig toegang hebben gekregen tot de accounts.

Consumenten die getroffen zijn, worden per e-mail gewaarschuwd. Het bedrijf zegt dat het probleem nu is verholpen en adviseert getroffen gebruikers hun wachtwoord te wijzigen. Ondanks dat de daders geen toegang hadden tot accountwachtwoorden, raadt Microsoft nog steeds aan om dit als voorzorgs­maatregel te doen. Het is ook waakzaam om alert te zijn op phishing, want cybercriminelen kunnen door een kijkje in de inbox te nemen hun e-mailberichten beter afstemmen op de inhoud van echte mail.

Hoe kan je het voorkomen ?

  1. Maak altijd gebruik van sterke wachtwoorden met min. 8 tekens incl. hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Anders maak je het ze veel te makkelijk.
  2. Maak gebruik van 2 staps verificatie, met 2 staps verificatie wordt er een extra beveiligingslaag toegevoegd aan je account waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om gehackt te worden. Zie ook ons stappenplan voor het instellen van 2 staps verificatie. 
  3. Let op met phising e-mails, de laatste methode voor hackers om toegang te krijgen tot je account gaat doormiddel van phising e-mails, waarin gevraagd wordt om op een link te klikken. Als je op zon link klikt geef je een hacker toegang tot je account. Phising e-mail kan je eenvoudig voorkomen met een goede antivirus zoals G-Data antivirus en ATP: advanced threat protection van office 365
close

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
MFA: 2 staps verficatie instellen voor jouw Outlook- en Microsoft-accounts
Volgend bericht
De voordelen van een Microsoft account

Wellicht ook interessant:

eset protect

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

m365
Menu