Sommige Microsoft accounts zijn gehackt

Dit melde de website onemorething 15 april 2019 ( het artikel ) hackers hebben vanaf begin 2019 toegang gekregen tot verschillende Microsoft accounts en hadden 3 maanden lang toegang tot e-mails en bijlage van gebruikers. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om account met makkelijk te kraken wachtwoorden, waar door hackers eenvoudig toegang hebben gekregen tot de accounts.

Consumenten die getroffen zijn, worden per e-mail gewaarschuwd. Het bedrijf zegt dat het probleem nu is verholpen en adviseert getroffen gebruikers hun wachtwoord te wijzigen. Ondanks dat de daders geen toegang hadden tot accountwachtwoorden, raadt Microsoft nog steeds aan om dit als voorzorgs­maatregel te doen. Het is ook waakzaam om alert te zijn op phishing, want cybercriminelen kunnen door een kijkje in de inbox te nemen hun e-mailberichten beter afstemmen op de inhoud van echte mail.

Hoe kan je het voorkomen ?

  1. Maak altijd gebruik van sterke wachtwoorden met min. 8 tekens incl. hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Anders maak je het ze veel te makkelijk.
  2. Maak gebruik van 2 staps verificatie, met 2 staps verificatie wordt er een extra beveiligingslaag toegevoegd aan je account waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om gehackt te worden. Zie ook ons stappenplan voor het instellen van 2 staps verificatie. 
  3. Let op met phising e-mails, de laatste methode voor hackers om toegang te krijgen tot je account gaat doormiddel van phising e-mails, waarin gevraagd wordt om op een link te klikken. Als je op zon link klikt geef je een hacker toegang tot je account. Phising e-mail kan je eenvoudig voorkomen met een goede antivirus zoals G-Data antivirus en ATP: advanced threat protection van office 365
close
Abonneer op onze nieuwsbrief.

Advertentie van onze partner inktweb:

Computerservice en ondersteuning

carlo konijn

Extra hulp nodig?

Hebt je een vraag naar aanleiding van dit artikel ? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail.

+31 (0) 727433676

Ma 13.00 – 18.00 uur, Di – Vr. 10.00 – 18.00 uur

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
27 + 9 = ?
Enter the equation result to proceed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu