Phishing berichten worden steeds beter.

Phising berichten worden steeds beter.

Het is algemeen bekend dat phising berichten erg vervelend zijn en met een verkeerde klik kan het veel ellende veroorzaken voor jezelf en jouw bedrijf. De meeste berichten herken je eenvoudig door de afzender te controleren of door de opmaak van het bericht. (meestal met spellingsfouten.)

online trainingen zijn belangrijk om phising berichten te voorkomen.Opeens een e-mail van McAfee met het onderwerp er zijn problemen gedetecteerd.

Tjee wat vreemd, ik gebruik geen McAfee en toch twijfel, twijfel. Wat is hier nu aan de hand, zoveel problemen zijn gedetecteerd en ik kan via hun website een beveiliging scan uitvoeren om mijn apparaat te controleren en eventuele problemen op te lossen.

Als je naar het bericht kijkt dan ziet alles er legitiem uit, echter dit is niet zo. Als je met de muis over de klik knop gaat kan je zien dat de betreffende klikbare link helemaal niet van McAfee is. Als je op een van de links in het bericht klikt kom je op een andere website.

Mocht je dit soort links klikken dan ontstaan er verschillende problemen waar we niet zo blij van worden.

Phising berichten voorkomen, jezelf en jouw medewerkers trainen.

Door gebruik te maken van een zakelijk antivirus pakket (endpoint security) met uitgebreide e-mail filters voor Microsoft 365 voor Bedrijven worden veel van dit soort berichten automatisch verwijdert door het anti-spam en anti-phising filter.

De berichten die wel in jouw mailbox terecht komen zien er over het algemeen net zoals dit bericht van McAfee te authentiek uit. Het is dan aan jouw om het phising bericht te herkennen en deze te verwijderen.

Het is belangrijk dat je de afzender en klikbare links controleert van berichten om problemen te voorkomen. Dit kan je het beste wekelijkse trainen met digitale veiligheid trainingen van bijv. Guardey of het online training programma dat is inbegrepen in onze pakketten.

Door wekelijks jezelf te trainen, herken je dit soort berichten veel sneller en makkelijker en voorkomen je eenvoudig vervelende problemen. Hetzelfde geldt als je medewerkers in dienst hebt, jullie zijn tenslotte de firewall van jullie bedrijf.

Met wekelijkse trainingen wordt iedereen meer cyberfit en zich bewuster rondom digitale veiligheid. Het geeft je de kennis en de tools om eenvoudig en laagdrempelig problemen te voorkomen.

Vorig bericht
Het belang van een VPN voor zelfstandigen en bedrijven.
Volgend bericht
Werken met digitale techniek is zoeken naar de juiste balans.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.