Het belang van een VPN voor zelfstandigen en bedrijven.

Het belang van een VPN voor zelfstandigen en bedrijven.

Een VPN is een software app op jouw computer, notebook, tablet of smartphone waarmee je jouw internetverbinding kan versleutelen. Tradioneel werd een VPN gebruikt om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk op een veilige manier.

Tegenwoordig wordt een VPN steeds vaker gebruikt voor de digitale veiligheid en mede door thuiswerken. Als je niet op kantoor werkt of als zelfstandige werk je op verschillende plekken dan weet je niet of de wifi waarmee je verbindt veilig genoeg is om veilig online te werken.

Een open wifi bijv. via een flexplek, treinstation of vliegveld wordt gebruikt door meerdere mensen die toegang hebben tot deze wifi. Kwaadwillende kunnen via deze wifi proberen in te breken op jouw systeem en daarmee persoonlijke gegevens stelen of kwaadaardige software installeren.

Door gebruik te maken van een VPN versleutel je jouw internet verbinding om dit te voorkomen.

Thuiswerken met een VPN.

Als je thuis werkt maak je meestal gebruik van het standaard modem van jouw internet provider. Deze wordt beheert door jouw internet provider en het instellen van bepaalde beveiliging kan beperkt zijn.

Hierdoor is het gebruik van een VPN een must have om er zeker van te zijn dat je altijd via een beveiligde verbinding werkt. Dit zorgt er ook voor dat je compliant bent met de AVG-Wetgeving.

Guardey VPN met cyber alarm.

In onze pakketten en service abonnementen kan je gebruik maken van de Guardey VPN (ook wel bekend als Goose VPN NL) Met deze VPN versleutel je heel eenvoudig jouw internet verbinding en wordt verbinding gescand en gecontroleerd.

Mocht er iets vreemds gebeuren in het netwerk waar je mee bent verbonden ontvang je direct een melding hierover om problemen te voorkomen.

Guardey trainingenGuardey VPN met online trainingen.

Leren over digitale veiligheid is heel belangrijk voor jezelf en jouw bedrijf. Jij bent tenslotte de firewall van jouw bedrijf. Hoe meer kennis en ervaring je hebt rondom digitale veiligheid, hoe makkelijker het is om veilig te ondernemen.

Met Guardey krijg je wekelijks een korte trainingen van ongeveer 5 minuten, geheel eenvoudig en makkelijk te begrijpen. Door elke week een korte routine op te bouwen voor jezelf en jouw medewerkers maak je jouw bedrijf een stuk veiliger.

Deze online trainingen zijn tevens inbegrepen in onze pakketten en service abonnement.

Vorig bericht
Veilig online in 60 minuten.
Volgend bericht
Phishing berichten worden steeds beter.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.