12 jarig jubileum van Chi Computers

12 jarig jubileum van Chi Computers

Het is voor mij wederom een mijlpaal om 12 jaar bezig te zijn met Chi Computers. Begonnen met computer reparatie en het leveren van nieuwe computers en notebooks (25 okt. 2011). Langzaam gegroeid naar het compleet inrichten van Microsoft 365 en werkplekken.

Het is iets wat ik me niet had voorgesteld toen ik begon, elk jaar kijk ik terug op die reis en iedere keer komen er herinneringen in me op van verschillende situaties die me gebracht hebben tot dit punt.

Ik was laatst in gesprek met een klant en hadden we het over de bekende phising e-mails, sms en whatsapp berichten en dat er steeds meer van dit soort kwaadwillende actiever bezig zijn. Voorheen leek dit aanzienlijk minder (in zekere zin is dat zo).

Ik kon me herinneren dat ik voorheen met het repareren van computers, notebooks regelmatig kwaadwillende software verwijderde. Het kon me echt verbazen dat de meeste mensen geen antivirus pakket gebruiken of bijv. op verschillende links drukken om van alles maar te installeren.

Een stukje onwetendheid of wellicht naïef en gewoon doen. En dan gaat die computer of notebook op slot en konden ze nergens meer bij. Geen toegang meer tot e-mail, bestanden of foto’s, uiteraard er achter komen dat er geen recente back-up is van de e-mail en bestanden.

Het zal je misschien verbazen (of niet) dat de meeste klanten na de reparatie (met geluk konden we er soms weer bij in andere gevallen was het leeghalen en opnieuw beginnen.) op dezelfde manier doorgaan, geen zin om een antivirus pakket te kopen of te investeren in back-ups.

online traingingen chi computersTrainingen en routine zijn zo belangrijk.

Ik kwam er pas later achter, mede omdat ik zelf trainingen volg voor mijn werk. Je zal het niet leren het belang van een antivirus, back-ups en andere computer zaken tot je het constant gaat trainen. Dat is eigenlijk heel logisch net zoals een goed dieet volgen vereist het routine en herhaling.

Leren welke voeding goed voor je is en welke niet, die verzameling donuts zien er lekker uit maar dat heeft niet zoveel voordelen voor je als je die constant blijft eten.

Net zoals sporten is actief bezig zijn belangrijk, of je nu regelmatig een wandeling maakt of actief in de sportschool het is allemaal een routine die je opbouwt en van leert.

De gevolgen als het niet op orde is.

Dit is het hetzelfde met techniek, als je het niet wilt leren is de kans groot dat je van alles kwijt gaat raken, hoge boetes voor je bedrijf (kortom kost nog meer geld) en oh ja kost waarschijnlijk nog meer om iedere keer weer die band te moeten plakken en dan weer gewoon door te rijden.

Beetje flauw he en toch de meeste gaan gewoon door, druk druk druk nu geen tijd voor!! Als ik je nu vertel door wekelijks 5 a 10 min. Een korte training te volgen dat dit op de lange termijn zoveel verschil uitmaakt. Bovendien door de cyberweerbaarheid die je opbouwt ga je automatisch veel voorkomende problemen voorkomen.

Kennis is macht, alles wordt makkelijker als je routine opbouwt. Wil je die 5 a 10 minuten besteden  aan die smeuïge donut of toch beginnen met een training die je op de lange termijn gaat helpen.

Chi Computer werkplek beveiligingChi Computers = Computer Human interaction

Mijn bedrijf is altijd opgericht met de visie om mensen te helpen met hun computergebruik, in sommige gevallen voelt het dat ik jullie een beetje in bescherming moet nemen van de minder leuke acties die jullie ondernemen.

Voor iedereen die me langer kent weet dat ik onder andere service abonnementen aanbiedt in de vorm van een alles in 1 pakket. Ik heb er door de jaren heen sport van gemaakt om iedere keer het pakket te optimaliseren met diensten die veel zaken voor je automatiseren.

Want laten we eerlijk zijn als je het nog niet wilt leren dan is het veel fijn dat het meeste voor je in orde wordt gemaakt om problemen te voorkomen. Vorig jaar heb ik online trainingen toegevoegd rondom cybersecurity, interactieve videos die jouw helpen en leren rondom digitale veiligheid.

Dit jaar heeft het pakket een toevoeging gekregen met Guardey (dezelfde ontwikkelaar als Goose VPN) Met Guardey kan je gebruiken van de betrouwbare VPN die je gewend bent met Goose VPN en elke week krijg leuke trainingen toegestuurd van =/- 5 a 10 min.

Deze leuke wekelijkse trainingen geven jouw de routine om meer cyberweerbaarheid op te bouwen een belangrijk onderdeel voor jezelf en jouw medewerkers. Je wordt van zelf actiever in het installeren van updates, alert rondom phising en gaat handige praktische tips automatisch toepassen.

Kortom heel praktisch en handig om te gebruiken voor je bedrijf.

Het leerprogramma is niet alleen toegevoegd aan het service abonnement voor Microsoft 365 voor Bedrijven en de Windows 365 cloud-pc. Ook voor de werkplek beveiliging pakketten kan je starten met deze online trainingen en voor jezelf meer cyberweerbaarheid opbouwen.

Vorig bericht
Jij bent de firewall van jouw bedrijf.
Volgend bericht
Beheerder account beschermen met MFA en FIDO2 sleutel.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.