Jouw bedrijf beschermen met een zakelijke antivirus

Steeds meer ondernemers en kleine bedrijven zijn het slachtoffer van gerichte malware of phising. Ondertussen gaat er zoveel rond op het internet dat er vrij makkelijk problemen kunnen ontstaan als je werkplek niet volledig is beveiligd.

Wat is het verschil tussen een zakelijke en particulieren antivirus.

In tegenstelling tot bedrijven ontvangen particulieren veel minder e-mails dan een bedrijf. Het internetgebruik is meestal minder actief dan een bedrijf.

Antivirus pakketten voor particulieren controleren voornamelijk het internetverkeer via de browser. Er wordt een spam filter toegevoegd aan outlook en wekelijks gecontroleerd of er malware bestanden zijn gevonden op het systeem.

Voor een bedrijf is dit niet genoeg, zakelijke antivirus pakketten zoals Kaspersky endpoint security controleren inkomende e-mails nog voor ze in je postvak belanden. Hierdoor worden de meeste e-mails gefilterd of apart gehouden in quarantaine.

Dit is erg handig, voor jezelf en/of voor je medewerkers. De kans op problemen door het aanklikken van een phising link of een verkeerde bijlage wordt hiermee aanzienlijk kleiner.

Een zakelijke antivirus pakket controleert elke 15 min. Of er software updates zijn voor het pakket. Een particulieren antivirus doet dit meestal elk uur of dagelijks.

Hiervoor geldt hetzelfde verhaal voor je bedrijf werk je veel meer online in tegenstelling tot thuisgebruik.

Jouw Microsoft 365 omgeving beveiligen

Tegenwoordig is het mogelijk dat malware in je cloud opslag terecht komt of bijv. jouw teams site. Meestal door phising e-mail, of als je bijv. bestanden hebt gedeeld via een deel link en de externe partij heeft malware op hun systeem.

Het kan heel snel gaan waardoor je makkelijk bestanden kan kwijtraken.

In onderstaande fragementen van Kaspersky meer hierover.

Kaspersky security voor Microsoft 365 voor Bedrijven

Het is belangrijk om je zakelijk werkplek te beveiligen met een zakelijk antivirus bescherming. Met Kaspersky endpoint security kan je jouw systemen, mobiele apparaten en Microsoft 365 beveiligen.

Vorig bericht
Windows 11 systeemvereisten, Wanneer is het handig om te upgraden.
Volgend bericht
Handig om te weten als je begint met Microsoft 365 voor Bedrijven

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.