Microsoft 365 databescherming met Skykick cloud back-up

Skykick is een goede back-up oplossing om je bestanden in Microsoft 365 voor bedrijven extra te beschermen. Je kan met Skykick cloud back-up voor Microsoft 365 eenvoudig e-mail, bestanden herstellen bij per ongeluk verwijderen, verlies of beschadiging.

Microsoft 365 voor bedrijven data bescherming

De misvatting die veel bedrijven hebben is dat Microsoft volwaardige gegevensbescherming en gegevensretentie op lange termijn biedt voor Microsoft 365 gebruikers. De realiteit is echter dat e-mails, bijlagen en gedeelde bestanden die zijn opgeslagen in Microsoft 365 niet zijn beschermd tegen de meest voorkomende problemen voor dataverlies: van het per ongeluk verwijderen van bestanden tot een geavanceerde malware-aanval.

Microsoft levert de hardware en software van Microsoft 365 en is in beperkte mate verantwoordelijk voor jouw bestanden. Als er iets wordt verwijdert gaan deze bestanden eerst naar de prullenbak voordat ze worden verwijderd. Dit is meestal 14 a 30 dagen, daarna wordt alles verwijdert.

Bestanden gaan meestal per ongeluk verloren

Of je het zelf bent of een van je medewerkers die onbedoeld of opzettelijk iets verwijderd. Het gaat meestal niet met opzet. Je zal het zelf niet eens altijd door hebben tot je het betreffende bestand weer nodig hebt. Als dit later is dan 14 a 30 dagen, is de kans groot dat het bestand definitief weg is. Zonde natuurlijk en heel vervelend.

Uiteindelijk draait het allemaal om back-ups, Skykick cloud back-up maakt dagelijks een back-up van jouw Microsoft 365 omgeving (E-mail, OneDrive en SharePoint (Teams) ) Je kan zolang je een skykick pakket hebt ten alle tijde e-mails en bestanden herstellen.

Zijn er andere mogelijkheden ?

Jazeker naast een extra back-up kan het raadzaam zijn om een extra back-up voorzieningen te hebben.

Als je liever bestanden lokaal wilt back-uppen kan je kiezen voor een Synology NAS. Deze netwerk harde schijf maakt dagelijks een back-up van je Microsoft 365 omgeving. Houw er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor de hardware. De 2 harde schijven in de NAS kunnen na verloop van tijd defect raken.

Met een Skykick back-up heb je deze zorgen niet omdat Skykick de hardware van de servers in de gaten houdt en vervangt indien nodig.

Zelf alle bestanden kopiëren naar een andere cloud

Ik zie het soms bij bedrijven die aan het einde van jaar hun complete cloud kopiëren naar bijv. dropbox. Om op die manier ook een back-up te realiseren van hun bestanden. Zeker geen gek idee om te doen. Het is altijd beter om meerdere back-ups te hebben dan er later achter te komen dat je iets mist.

Wil je meer weten over Skykick cloud back-up neem dan gerust contact met me op.

Vorig bericht
Phising e-mails Microsoft Teams
Volgend bericht
Malware en phising apps gericht op Microsoft 365 voor Bedrijven

Wellicht ook interessant:

Chi Computers E-Book Veilig Online Werken

Download het gratis e-book: Veilig Online Werken.

Gratis e-book: Veilig Online Werken.

Chi Computers E-Book Veilig Online Werken

Het 1e gedeelte is een checklist zodat je snel inzicht hebt in stappen die je kan ondernemen, in het 2e gedeelte wordt elk onderwerp extra toegelicht met meer informatie.

Ontvang naast het e-book, maandelijks praktisch tips via onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.