Phising e-mails Microsoft Teams

Eind vorige week werd een nieuwe phishing-aanval ontdekt die bedoeld is om de office 365-inloggegevens van mensen te stelen. De aanval gebruikte gekloonde beelden om overtuigende e-mails te verzenden die zich voordoen als Microsoft Teams-meldingen. Klikken op links in de e-mails gaat door middel van verschillende URL omleidingen te verdoezelen de aanval en eindigt op een realistische nep Office 365 login pagina. De pagina vraagt mensen om in te loggen op hun Office 365-account, maar steelt eigenlijk alleen de inloggegevens van mensen.

De phishing-aanval is bijzonder gevaarlijk omdat miljoenen mensen Microsoft Teams voor het eerst gebruiken vanwege de huidige wereldwijde gezondheidscrisis. Nu Microsoft Teams onlangs 75 miljoen dagelijkse actieve gebruikers heeft bereikt, maken voor het eerst tientallen miljoenen mensen gebruik van de service. Als gevolg hiervan zullen veel mensen niet bekend zijn met welke soorten meldingen de service verzendt. Zelfs als iemand bekend is met Microsoft Teams, maakt de phishing-aanval gebruik van gekloonde beelden van Microsoft die overtuigend zijn.

Microsoft teams phising email

Om jezelf beschermd te houden, controleer je de URL en de bron van e-mails en websites. Eén aanval komt bijvoorbeeld van een e-mail attaché naar ‘sharepointonline-irs.com’. Die website is niet aangesloten bij Microsoft of de IRS.

Voor de zekerheid kan je altijd de Microsoft Teams app open en bij je chats en notificaties controleren of je daad werkelijk een melding hebt ontvangen. Phising e-mails verschijnen namelijk niet in de Microsoft Teams app.

Tevens is het gebruik van 2 staps verificatie vereist om je goed te beschermen, zie ook mijn blog bericht hierover.

Bron: windows central

close
Abonneer op onze nieuwsbrief.

Advertentie van onze partner inktweb:

Computerservice en ondersteuning

carlo konijn

Extra hulp nodig?

Hebt je een vraag naar aanleiding van dit artikel ? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail.

+31 (0) 727433676

Ma 13.00 – 18.00 uur, Di – Vr. 10.00 – 18.00 uur

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
16 + 7 = ?
Enter the equation result to proceed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu