2 staps verificatie voor office 365 voor bedrijven

 

Met 2 staps verificatie kan je jouw office 365 voor bedrijven account extra beveiligen om hack pogingen tegen te gaan. Bij het aanmelden voer je zoals je gewend bent je wachtwoord in en je krijgt met 2 staps verificatie een sms bericht op je telefoon met een code of een melding ter goedkeuring via de Microsoft Authentication app.

Multi factor Authentication instellen voor office 365 voor bedrijven.

Om 2 staps verificatie te kunnen gebruiken, moet deze functie zijn geactiveerd in je office 365 voor bedrijven omgeving. Dit gaat via je Microsoft partner (systeembeheerder), als je zelf jouw office 365 omgeving beheerd ga je naar het tabblad beheerder en navigeer je naar instellingen > service en invoegtoepassingen. Bij Multi-Factor Authentication kan je 2 staps verificatie instellen voor je office 365 accounts. Je kan ze inschakelen en afdwingen, met inschakelen heeft de eind gebruiker zelf de keuze of hij/zij deze functie wilt gebruiken. Met afdwingen is 2 staps verificatie verplicht voor alle of de betreffende gebruikers.

2 staps verificatie configureren en instellen

De eerst volgende keer dat een eind gebruiker zich aanmeldt bij office 365 vraagt het systeem om extra verificatie mogelijkheden toe te voegen aan het account (vast en mobiel nummer). Het proces verloopt vrij eenvoudig je vult bijvoorbeeld je mobiele nummer in en er wordt automatisch een sms code verstuurd te verificatie om door te gaan.
Daarna kan je via je account (rechtsboven) naar mijn account en dan klik je op beveiliging en privacy. Bij aanvullende beveiligings verificatie kan je 2 staps verificatie verder configureren.
Controleer de gegevens en voeg indien nodig je mobiele en vaste telefoonnummer toe bij de beveiligings verificatie methode. Daarna kan je de Microsoft authentication app downloaden via de app store of google play, als je deze hebt geïnstalleerd klik je op authenticator app instellen er verschijnt een nieuw venster met een QR code in beeld. Open de app op je telefoon, klik rechtsboven op de 3 stippen en daarna account toevoegen. Selecteer werkaccount, de camera op je telefoon wordt geactiveerd zodat je de qr code kan scannen. Jouw account wordt automatisch toegevoegd aan de authenticator app.

Je zal zien dat er bij ( We gebruiken standaard deze verificatieoptie, de authenticator app als standaard is ingesteld ) de eerst volgende keer dat je aanmeldt bij office 365 krijg je een melding via de app die je kan goedkeuren om aan te melden in je office 365 omgeving.

App wachtwoorden voor office 365 voor bedrijven

Via het beveiliging en privacy tabblad kan je een app wachtwoord aanmaken, app wachtwoorden zijn een alternatief wachtwoord die je kan gebruiken als je bijv. gebruik maakt van een oude office versie, Apple mail of gmail.
Als je bijvoorbeeld apple mail gebruikt dan meld je aan met jouw e-mailadres en het app wachtwoord i.p.v. je eigen wachtwoord om je e-mal te configureren.

close
Abonneer op onze nieuwsbrief.

carlo konijn

Extra hulp nodig?

Hebt je een vraag naar aanleiding van dit artikel ? Laat hieronder een reactie achter of stuur een e-mail.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
24 - 11 = ?
Enter the equation result to proceed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu