Hoe kan ik bestanden of mappen delen via OneDrive voor Bedrijven

Via OneDrive kan je eenvoudig bestanden en mappen delen via een deel link. Hierdoor is het eenvoudig om grote bestanden te delen of voor een project samen te werken in dezelfde map.

Let op: even een disclaimer, als je met meerdere mensen tegelijkertijd gaat werken dan is het raadzaam om Microsoft Teams te gebruiken. OneDrive is voornamelijk voor jouw als persoon om eenvoudig bestanden te delen met bijv. Een klant of leverancier ( 1 op 1)

De beschrijving hieronder kan anders zijn dan jouw omgeving, dit is afhankelijk hoe jouw it beheerder het heeft ingericht.

Bestanden en mappen delen via OneDrive voor Bedrijven

Je kan via de website van OneDrive navigeren naar het bestand of map of via de verkenner. Je zal dezelfde deel opties zien. De meeste gekozen optie is delen met bepaalde personen, hiermee is het makkelijker om aan te geven wie er toegang heeft tot het bestand of map.

Je kan bestanden of mappen als volgt delen:

 1. Ga naar de website van OneDrive en meld u aan met uw werk- of schoolaccount. Of navigeer via de verkenner naar het betreffende bestand op map.
 2. Selecteer het bestand (of de map) dat u wilt delen en selecteer Delen.Schermafbeelding van het dialoogvenster Delen met de koppeling Delen voor personen binnen de organisatie.
 3. Voer de namen in van de personen of groepen waarmee u het bestand of de map wilt delen. Je hebt ook de mogelijkheid om een bericht toe te voegen.Optioneel: Klik op de vervolgkeuzelijst om het type koppeling te wijzigen. Het deelvenster Details wordt geopend. Hier kan je wijzigen wie de koppeling kan openen en of het gedeelde item kan worden bewerkt.

  Opties voor Wie moet deze koppeling kunnen gebruiken? (De opties variëren afhankelijk van de beheerinstellingen):

  • Iedereen: hiermee krijgt iedereen toegang die deze koppeling ontvangt, rechtstreeks dan wel doorgestuurd door iemand anders. Dit kunnen personen van buiten jouw organisatie zijn.
  • Personen in <uw organisatie>: hiermee kan iedereen in de organisatie de koppeling openen, of ze de koppeling rechtstreeks ontvangen of krijgen doorgestuurd.
  • Personen die al toegang hebben: hiermee deel je het document of de map met personen die er reeds toegang tot hebben. Hierdoor worden de machtigingen voor het item niet gewijzigd. Gebruik deze optie als je alleen een koppeling wilt verzenden naar iemand die al toegang heeft.
  • Bepaalde personen (meest gekozen): hiermee kunnen alleen de personen die je opgeeft de koppeling openen, hoewel andere personen deze mogelijkheid al kunnen hebben. Als de uitnodiging voor delen wordt doorgestuurd, dan kunnen alleen personen die al toegang tot het item hebben, de koppeling gebruiken.

  De optie Bewerken toestaan is standaard ingeschakeld. Als je wilt dat anderen jouw bestanden alleen kunnen bekijken, schakelt u het selectievakje uit.

  Klik op Toepassen wanneer je klaar bent.

 4. Klik op Verzenden als je de koppeling wilt verzenden.

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
2 staps verificatie voor office 365 voor bedrijven
Volgend bericht
Hoe kan ik mijn bestanden synchroniseren via OneDrive voor Bedrijven ?

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

m365
Menu