De voordelen van een Microsoft account

Met een Microsoft account krijg je toegang tot verschillende Microsoft diensten van Microsoft. Hetzelfde als Gmail met Android en icloud voor apple producten. Met een Microsoft account krijg je een @outlook e-mailadres (voorheen @live of @hotmail.com) waarmee je kan e-mailen en toegang krijg tot alle verschillende diensten van Microsoft.

Microsoft @outlook e-mailadres

Outlook.com is een gratis web gebaseerde e-maildienst die wordt aangeboden door Microsoft. Het is de meest gebruikte e-mailservice ter wereld, met meer dan 360 miljoen gebruikers. Hetzelfde als een e-mailadres bij je internet provider (bijv. @kpnmail of @ziggo) alleen dan via Microsoft.

Een Microsoft e-mailadres heeft meerdere voordelen in tegenstelling tot e-mail via je provider. Je krijgt onder andere een groot postvak met een opslagruimte van 50GB. Bij een internetprovider is dit meestal 1GB tot 5GB aan opslagruimte. Tegenwoordig bewaren we steeds meer e-mailberichten voor ons digitale archief, dus een beetje extra opslagruimte is een must have.

Eenvoudig synchroniseren

Je kan eenvoudig je e-mail, agenda en contacten synchroniseren via de Microsoft Outlook app voor Windows, MacOS, Android en iOS. Bij een internet provider kan je alleen je e-mail synchroniseren op je apparaten en soms ben je beperkt tot 2 apparaten. Een outlook e-mailadres werkt met Microsoft Exchange en heeft deze beperking niet bovendien kan je ook je agenda en contactpersonen synchroniseren op je apparaten. Gewoon lekker alles binnen handbereik.

Veiligheid

Het anti-spam filter van Microsoft is een stuk geavanceerder dan het filter via een internet provider. Met een Microsoft account kan je bovendien gebruik maken van 2 staps verificatie om je account te beschermen tegen hackers. En als je office 365 abonnee bent krijg je een extra beveiligings laag met advanced threat protection die automatisch alle klikbare links en bijlage controleert op malware en phising.

Zijn er ook nadelen ?

Hetzelfde als met een gmail en icloud account als je problemen ondervindt met je account dan kan je contact opnemen met de servicedesk, echter deze praten in vrijwel alle gevallen engels.

Cloud opslag met Microsoft OneDrive

Met een Microsoft account krijg je automatisch toegang tot Microsoft OneDrive de cloud opslag van Microsoft (hetzelfde als Google Drive of Apple iCloud). Je krijgt gratis 5 GB opslagruimte voor bestanden, foto’s en muziek. Als je de Microsoft OneDrive app gebruikt op je computer dan worden je bestanden automatisch opgeslagen in de Microsoft cloud. Super handig als je computer problemen geeft of bijv. crasht dan staan je bestanden nog steeds in de cloud en dan ben je niet zomaar je bestanden kwijt.

Microsoft office online

Als je via de browser aanmeldt via onedrive.com kan je gebruik maken van office online. Met Microsoft office online kan je gebruik maken van de Microsoft office apps via de browser. Office online heeft niet alle functies zoals in Microsoft office maar voor de dagelijks zaken kom je een heel eind met dit gratis office pakket.

Microsoft office 365

Office 365 is het vertrouwde Microsoft office pakket in abonnement vorm, je krijgt toegang tot de vertrouwde office apps voor op je computer, notebook en tablet. Je Microsoft OneDrive opslagruimte wordt vergroot naar 1000 GB zolang je abonnee bent.

De combinatie van Microsoft office 365 met een outlook e-mailadres en OneDrive geeft je veel vrijheid. Je hebt eenvoudig toegang tot je e-mail en bestanden via vrijwel elk apparaat, de beveiliging van Microsoft voor je e-mail en bestanden wordt up-to-date gehouden en voldoet aan alle EU richtlijnen.

Samen met Microsoft OneDrive geeft het een gerust gevoel omdat je bestanden ook in de cloud staan en niet meer alleen lokaal op een computer.

Microsoft 365 voor bedrijven met beheer

Alles in 1 thuis service abonnement

Heb je liever alles rondom je computer in een keer geregeld bekijk dan eens ons alles in 1 thuis pakket met office 365

 

Heb je met een cloud opslag zoals Microsoft OneDrive automatisch een back-up ?

Zolang je zelf jouw bestanden niet verwijderd blijven je bestanden altijd bewaard in de cloud. Echter als je jouw bestanden ook graag lokaal wilt hebben zijn er 2 handige mogelijkheden.

  1. Via Microsoft OneDrive kan je aangeven bij bestanden, mappen dat deze altijd lokaal bewaard moeten blijven en in de cloud.
  2. Via een Synology NAS (netwerk harde schijf) kan je dagelijks je gehele OneDrive bibliotheek downloaden op de Synology Nas. Op deze manier heb je automatisch een kopie van je bestanden. Als je een Synology NAS neemt met bijv. 2 of meer harde schijf maakt de Synology NAS automatisch een kopie op de 2e harde schijf.

Ik heb een e-mailadres via mijn internet provider is er zoiets als een verhuisservice ?

Jazeker via de meeste internet provider kan je bestaande e-mail laten doorsturen naar je nieuwe e-mailadres bijv. @outlook.com adres. Zo heb je ook de gelegenheid  om iedereen te vertellen dat je een ander e-mailadres gebruikt zonder dat je belangrijke e-mail misloopt.

Wat gebeurt er als ik mijn internet pakket via mijn internet provider opzeg ?

Als je het internet pakket van je internet provider opzegt of bijvoorbeeld overstapt naar een andere internet provider raak je in de meeste gevallen ook je e-mailadres kwijt via je internet provider. Zorg op tijd voor een back-up van je e-mail en informeer je contacten tijdig.

Een voordeel van Microsoft account je bent niet geboden aan je internet provider en je kan eenvoudig wisselen van internet provider zonder het verlies van je e-mail verkeer.

Wat kost een Microsoft Account ?

Een Microsoft account is geheel gratis, als je meer opslagruimte voor OneDrive nodig hebt of ook gebruik wilt maken van Microsoft Office op je computer of notebook kan je een office 365 abonnement kopen. Een abonnement begint vanaf € 7,- per maand of € 69,- per jaar.

ESET protect banner
Vorig bericht
Keuzehulp: Welke games kan ik spelen op mijn systeem.
Volgend bericht
Waarom periodiek onderhoud belangrijk is voor je bedrijf

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit