G-data antivirus installeren en activeren

Voordat je G-data antivirus gaat installeren: Controleer je systeem of er geen bestaand antivirus pakket is geïnstalleerd van een andere fabrikant. Als er nog een antivirus pakket op uw systeem is geïnstalleerd moet u deze van tevoren volledig verwijderen.

Stap 1: Start de installatie als volgt:

Download de software vanaf de Website van G-data: https://www.gdata.nl/downloads Dubbel klikt op het gedownloade bestand. Er wordt automatisch een installatievenster geopend.

Stap 2: Taalkeuze

Selecteer nu de taal waarin u de nieuwe G Data-software wilt installeren.

Stap 3: Installatie

Klik nu op de knop Installeren. Een wizard begeleidt u nu bij de installatie van de software op uw computer. Hier kunt u ook aangeven of u de software als volledige versie of als testversie wilt installeren. Als u de software gekocht hebt en een registratienummer / Licentie hebt, kiest u hier natuurlijk de optie Volledige versie.

Stap 4: Product activeren

Tijdens de installatie wordt de productactivering uitgevoerd. Hier kunt u de software activeren.

Nieuwe registratienummer invoeren: Als u de G Data-software voor de eerste keer installeert, selecteert u deze optie en voert u vervolgens het registratienummer / licentie van het product in. Afhankelijk van het product vindt u dit registratienummer bijvoorbeeld op de achterkant van de gebruikershandleiding, in de bevestigingsmail bij de software-download of op het insteekhoesje van de cd.

Wanneer u het registratienummer invoert, wordt het product geactiveerd en ontvangt u bovendien per e-mail de toegangsgegevens die u later kunt gebruiken.

Als zich problemen voordoen bij het invoeren van het registratienummer, controleert u of het registratienummer correct is ingegeven. Afhankelijk van het gebruikte lettertype wordt een hoofdletter “I” (als in Ida) vaak voor het cijfer “1” of de letter “l” (als in Lodewijk) aangezien. Hetzelfde geldt voor: “B” en “8”, “G” en 6, “O” en “0”, “Z” en “2”.

Toegangsgegevens invoeren: Als u de G Data-software al eens hebt geactiveerd, hebt u toegangsgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) ontvangen. Als u de -software opnieuw wilt installeren of – bij meervoudige licenties – andere computers wilt aanmelden, voert u hier de toegangsgegevens in.

Toegangsgegevens worden uitsluitend per e-mail verzonden. Bij het product zitten geen toegangsgegevens.

Als u uw toegangsgegevens niet meer vindt of vergeten bent, klik dan in de aanmelding op Toegangsgegevens kwijt? Er wordt een website geopend waar u uw registratienummer opnieuw kunt invoeren. Wanneer u het registratienummer hebt ingevoerd, ontvangt u de toegangsgegevens op het e-mailadres dat u bij de registratie hebt opgegeven.

Stap 5: Installatie afronden

Na de installatie moet u mogelijk uw computer opnieuw opstarten. Daarna is de G Data-software klaar voor gebruik.

G DATA Antivirus-software vergelijken

De juiste beveiliging voor jouw systeem

close
Abonneer op onze nieuwsbrief.

Veilig online surfen met Goose VPN

Bescherm jezelf online met GOOSE VPN™. GOOSE VPN™ is de enige echte Nederlandse VPN aanbieder. Veilig en onbegrensd online met gebruiksvriendelijke software.

Goose VPN aanbieding

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu