G-data antivirus installeren en activeren

Voordat je G-data antivirus gaat installeren: Controleer je systeem of er geen bestaand antivirus pakket is geïnstalleerd van een andere fabrikant. Als er nog een antivirus pakket op uw systeem is geïnstalleerd moet u deze van tevoren volledig verwijderen.

Stap 1: Start de installatie als volgt:

Download de software vanaf de Website van G-data: https://www.gdata.nl/downloads Dubbel klikt op het gedownloade bestand. Er wordt automatisch een installatievenster geopend.

Stap 2: Taalkeuze

Selecteer nu de taal waarin u de nieuwe G Data-software wilt installeren.

Stap 3: Installatie

Klik nu op de knop Installeren. Een wizard begeleidt u nu bij de installatie van de software op uw computer. Hier kunt u ook aangeven of u de software als volledige versie of als testversie wilt installeren. Als u de software gekocht hebt en een registratienummer / Licentie hebt, kiest u hier natuurlijk de optie Volledige versie.

Stap 4: Product activeren

Tijdens de installatie wordt de productactivering uitgevoerd. Hier kunt u de software activeren.

Nieuwe registratienummer invoeren: Als u de G Data-software voor de eerste keer installeert, selecteert u deze optie en voert u vervolgens het registratienummer / licentie van het product in. Afhankelijk van het product vindt u dit registratienummer bijvoorbeeld op de achterkant van de gebruikershandleiding, in de bevestigingsmail bij de software-download of op het insteekhoesje van de cd.

Wanneer u het registratienummer invoert, wordt het product geactiveerd en ontvangt u bovendien per e-mail de toegangsgegevens die u later kunt gebruiken.

Als zich problemen voordoen bij het invoeren van het registratienummer, controleert u of het registratienummer correct is ingegeven. Afhankelijk van het gebruikte lettertype wordt een hoofdletter “I” (als in Ida) vaak voor het cijfer “1” of de letter “l” (als in Lodewijk) aangezien. Hetzelfde geldt voor: “B” en “8”, “G” en 6, “O” en “0”, “Z” en “2”.

Toegangsgegevens invoeren: Als u de G Data-software al eens hebt geactiveerd, hebt u toegangsgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) ontvangen. Als u de -software opnieuw wilt installeren of – bij meervoudige licenties – andere computers wilt aanmelden, voert u hier de toegangsgegevens in.

Toegangsgegevens worden uitsluitend per e-mail verzonden. Bij het product zitten geen toegangsgegevens.

Als u uw toegangsgegevens niet meer vindt of vergeten bent, klik dan in de aanmelding op Toegangsgegevens kwijt? Er wordt een website geopend waar u uw registratienummer opnieuw kunt invoeren. Wanneer u het registratienummer hebt ingevoerd, ontvangt u de toegangsgegevens op het e-mailadres dat u bij de registratie hebt opgegeven.

Stap 5: Installatie afronden

Na de installatie moet u mogelijk uw computer opnieuw opstarten. Daarna is de G Data-software klaar voor gebruik.

G DATA Antivirus-software vergelijken

De juiste beveiliging voor jouw systeem

ESET protect banner
Vorig bericht
HTTP 2 de nieuwe standaard voor HTTP
Volgend bericht
G-Data wachtwoord manager

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Acronis cyberfit