HTTP 2 de nieuwe standaard voor HTTP

HTTP/2 is de nieuwe standaard voor HTTP en brengt veel verbeteringen met zich mee, waaronder hogere prestaties. We ondersteunen HTTP/2 op al onze hostingpakketten.

Wat is HTTP/2?

Zoals de naam al aangeeft is het de opvolger van HTTP1.1. Bij HTTP2 is er gekeken naar hoe de problemen van HTTP1.1 opgelost konden worden en ook een betere performance neergezet kon worden. Hierbij kan de browser met HTTP2 meerdere verzoeken tegelijk verzenden ipv een voor een, waardoor je veel sneller een pagina opgebouwd hebt en aan je bezoeker kan laten zien.

Waarom is HTTP/2 sneller dan HTTP/1?HTTP1.1 is natuurlijk al jaren oud en daarbij is gebleken dat het protocol voor de complexe websites/webshops die we tegenwoordig hebben niet meer optimaal werkte. Daarom heeft Google toen besloten om een nieuw protocol hiervoor te ontwikkelen; SPDY. OP basis van dit protocol is later HTTP2 ontwikkeld in samenwerking met Microsoft, Facebook etc.

De verbeterde snelheid van HTTP2 t.o.v. HTTP 1.1 komt dan ook door een aantal technieken die gebruikt worden in HTTP2:

  • Multiplexing; hierbij worden meerdere verzoeken tegelijk naar de server gestuurd en bepaalt het protocol welke bestanden er als eerst opgehaald worden en/of dit in stukjes kan, zodat dit efficiënt gaat.
  • Compressie van headers; Hierbij worden zowel de bestanden als de headers gecomprimeerd (lees: compacter gemaakt) waardoor het ophalen efficiënter gaat en minder lang duurt. Des te kleiner de bestanden en/of headers des te sneller het ingeladen is.
  • Server push; normaliter wordt eerst de html van een pagina in geladen en daarna pas de javascript, css bestanden. Met deze techniek kan de browser bepalen om de laatstgenoemde ook alvast mee te sturen zodat een pagina al meer opgebouwd worden verstuurd naar de bezoeker.

HTTP2 wordt automatisch toegevoed aan onze webhosting pakketten hier hoef je verder niks voor te doen.

close
Abonneer op onze nieuwsbrief.
,

Gerelateerde berichten

Menu