G-Data wachtwoord manager

Het beheren van privacygevoelige gegevens, waaronder gebruikersnamen en wachtwoorden, wordt steeds belangrijker naarmate het aantal accounts dat we hebben en de variatie aan diensten die we online gebruiken toenemen. Tegelijkertijd wordt het juist door de toenemende hoeveelheid inloggegevens steeds moeilijker om nieuwe sterke wachtwoorden te bedenken en vooral ook te onthouden. Veel mensen kiezen ervoor om een lijstje met alle inloggegevens aan te maken. Dit lijstje wordt dan naast de computer neergelegd, of –nóg onveiliger- wordt opgeslagen op de computer.

G DATA wachtwoord Manager lost dit probleem op. In een klein virtueel kluisje op de harde schijf van de computer worden alle inloggegevens versleuteld bewaard. Toegang is alleen te verkrijgen met het hoofdwachtwoord dat de gebruiker zelf heeft ingesteld. Na de installatie van de module, verschijnt een icoon van de Password Manager in de browser. Het programma verzamelt alle inloggegevens zodra deze worden gebruikt en slaat ze op in de veilige omgeving. Gebruikers hoeven nooit meer te kiezen voor gemakkelijk te onthouden (en raden) wachtwoorden uit angst een moeilijkere variant te vergeten.

Wachtwoordmanager instellen en gebruiken (G-Data total security pakket)

Met de Wachtwoordmanager kunt u op een eenvoudige manier wachtwoorden beheren en gemakkelijk als invoegtoepassing in uw
browser gebruiken. De Wachtwoordmanager ondersteunt de volgende browsers in de nieuwste generatie: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer

Opmerking: afhankelijk van de instellingen van uw browser (bv. privacyinstellingen) kan de werking van de Wachtwoordmanager
beperkt zijn.

Stap 1. Open G-data total securtiy en navigeer naar wachtwoord manager.

Stap 2. Maak eerst een wachtwoordsafe aan en installeer daarna de invoegtoepassing voor de browser van uw keuze. Klik op Wachtwoordsafe. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u met de optie Nieuwe safe aanmaken een nieuwe safe kunt maken. Voer hiervoor een wachtwoord in, bevestig het, klik op Safe aanmaken en de safe wordt gemaakt. De wachtwoordherinnering kan u helpen als u uw wachtwoord vergeten bent.

De safe is aangemaakt en aan de rechterkant van het programmavenster kunt u kiezen in welke browsers u de invoegtoepassing Wachtwoordmanager wilt installeren. U hoeft enkel op de desbetreffende browsernaam te klikken om de invoegtoepassing te installeren. Als u de browser de volgende keer opent, wordt u mogelijk gevraagd of u de nieuwe invoegtoepassing wilt gebruiken. Bevestig dit voor de G DATA Wachtwoordmanager.

In de taakbalk van de browser vindt u nu het volgende pictogram. Klik op het pictogram als u de Wachtwoordmanager wilt gebruiken. Voer hiervoor uw wachtwoord in het geopende dialoogvenster in en klik op Ontgrendelen. U kunt nu aan de slag met de wachtwoord manager.

G DATA Antivirus-software vergelijken

De juiste beveiliging voor jouw systeem

ESET protect banner
Vorig bericht
G-data antivirus installeren en activeren
Volgend bericht
G-data browser cleaner

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Krijg 6 maanden lang toegang tot de Chi Computers – Academy en ontvang elke 6 weken een korte leuke training om mee te beginnen

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

6 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Ontvang elke 6 weken een leuke online training om jouw bedrijf beter te beveiligen, elke 2 weken ontvang je praktische tips.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Acronis cyberfit