Belangrijke Windows 10 update oktober 2017

De volgende grote update voor Windows 10 staat klaar met onder meer belangrijke updates voor OneDrive, OneDrive voor bedrijven, Windows defender (antivirus, spyware en malware beveiliging). Je kan de update herkennen in het Windows update scherm als versie 1709

OneDrive en OneDrive voor Bedrijven update

Enkele vernieuwen aan OneDrive en de sync cliënt zijn bestanden on demand vergelijkbaar met Apple icloud. Wanneer je Files On-Demand inschakelt, worden al jouw bestanden in de Verkenner weergegeven met nieuwe informatie over elk bestand. Nieuwe bestanden die online of op een ander apparaat zijn gemaakt, worden weergegeven als bestanden die alleen online beschikbaar zijn en die geen ruimte op uw apparaat innemen. Wanneer je  verbinding met internet hebt, kan je de bestanden net als elk ander bestand op jouw apparaat gebruiken.

Met bestanden on demand kan je

  • Bestanden en mappen zodanig instellen dat ze altijd lokaal op je apparaat beschikbaar zijn
  • Ruimte vrijmaken op je apparaat door bestanden alleen online toegankelijke te maken (Je kan nog steeds alle bestanden zien in de verkenner, ze staan alleen niet lokaal opgeslagen.)
  • Meer informatie bekijken rondom delen van bestanden
onedrive on demand

Bestanden die alleen online beschikbaar zijn nemen geen ruimte op uw computer in beslag. Je ziet in de Verkenner een cloud pictogram voor elk bestand dat alleen online beschikbaar is, maar het bestand wordt pas naar jouw apparaat gedownload wanneer je het opent. Je kan bestanden die alleen online beschikbaar zijn niet openen wanneer jouw apparaat niet verbonden is met internet.

onedrive on demand

Wanneer je een bestand dat alleen online beschikbaar is opent, wordt dat naar jouw apparaat gedownload en wordt het een lokaal beschikbaar bestand. Je kan een lokaal beschikbaar bestand op elk moment openen, ook wanneer er geen verbinding met internet is. Als je meer schijfruimte nodig hebt, kan je het bestand weer online zetten. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer ‘Ruimte vrijmaken’.

onedrive on demand

Alleen bestanden die je als ‘Altijd op dit apparaat houden’ hebt gemarkeerd, hebben de groene cirkel met het witte vinkje. Deze bestanden worden naar jouw apparaat gedownload en nemen ruimte in beslag, maar ze zijn altijd beschikbaar, ook wanneer u offline bent.

Windows Defender

Windows defender krijgt een grote update, voor extra beveiliging mogelijkheden. Waaronder Applicatie guard, Exploit guard en device guard. Voor een nog betere beveiliging rondom virussen, spyware en malware.

Voor alle nieuwe apps

Zie de windows 10 fall creatores update, deze week voor Windows

ESET protect banner
Vorig bericht
Raak je bestanden niet meer kwijt met een online back-up
Volgend bericht
Windows 10 creator fall update: vernieuwde contactpersonen app.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Acronis cyberfit