Windows 10 creator fall update: vernieuwde contactpersonen app.

De contactpersonen app krijg een aantal interessante updates, tot op heden was de contactpersonen app meer een digitale informatie gids van al jouw contacten. Echter met de nieuwste update van Windows 10 komt daar verandering in.

Pin je favorieten contacten aan de taakbalk

Als je vaak contact hebt met bepaalde personen of team leden kan het erg handig zijn om deze te koppelen aan je taakbalk, je krijgt een snelkoppeling naar het betreffende contact op je taakbalk. Dit is een erg handige feature als je bijvoorbeeld met een project bezig bent en constant contact opneemt met jouw team leden of specifieke contacten. Je hoeft niet Skype, Outlook of Teams te starten om contact te leggen, dit kan allemaal direct met een paar muisklikken als je contacten aan je taakbalk vastmaakt. (niet teveel door denken dan komen we in het gebied van game of thrones.)

Windows 10 contactpersonen vastmaken aan de taakbalk

Om een contactpersonen vast te maken aan de taakbalk, klik je met de rechtermuisknop op het contact en selecteer vastmaken aan de taakbalk.

Synchroniseer eenvoudig contacten

Het was al mogelijk om je contacten te synchroniseren van Google, Apple of Outlook via de contactpersonen app, met de nieuwe update is het nog makkelijker en je kan hiermee eenvoudig complete adresboeken of bijv. de contacten van je smartphone beheren en snel wijzigingen doorvoeren. Als je bijv. een Google account gebruikt als online telefoonboek voor de contacten van je smartphone, dan kan je deze eenvoudig koppelen aan de Windows 10 contact personen app en hiermee al jouw contacten in beheren. Zodra je wijzigingen hierin aanbrengt zal je ze automatisch terug zien op je smartphone.

windows 10 personen app contacten synchroniseren

Als je een account wilt koppelen aan de Windows 10 personen app dan ga je naar de personen app in het start menu of klik op zoeken en typ personen. Open de personen app, klik op het tandwieltje en account toevoegen, vul de gegevens van je account in en alle contacten worden gesynchroniseerd.

Microsoft edge delen met contacten

Op onze smartphone doen we het al met enige regelmaat even een webpagina delen via whatsapp of doorsturen via e-mail naar vrienden. Met de nieuwe update kan je nu ook vanaf je desktop en notebook webpagina’s vanuit Microsoft edge delen met je contacten. Je kan webpagina’s direct versturen via e-mail of via een chat bericht via Skype of Skype voor Bedrijven.

delen via Microsoft ege

Als je wilt delen met contacten klik je op delen rechtsboven in de edge browser, als je contacten in de contactpersonen app hebt staan komen deze ook in beeld van het deel scherm.

ESET protect banner
Vorig bericht
Belangrijke Windows 10 update oktober 2017
Volgend bericht
google als standaard zoekmachine instellen edge

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Acronis cyberfit