Een back-up maken van uw belangrijke bestanden

Een back-up maken blijft heel belangrijk, we willen tenslotte geen belangrijke bestanden kwijt raken. Een back-up is niks meer dan reserve kopie van uw bestanden zoals documenten, afbeeldingen, muziek, video en e-mail.

Back-up mogelijkheden
U kunt op meerdere manieren een back-up maken van uw belangrijke bestanden. Via een usb stick of externe harde schijf, NAS (netwerk harde schijf) of via de Cloud (online back-up).
De meeste van ons hebben geleerd om via een usb stick of externe harde schijf een back-up te maken van onze bestanden. Door de betreffende bestanden te selecteren en daarna te kopiëren naar uw usb stick of externe harde schijf. Deze manier van back-up vereist een aantal stappen en u dient zelf strikt elke maand al niet elke week een back-up maken van uw bestanden.

Het kan makkelijker met een NAS of Cloud opslag.

Een NAS is een netwerk harde schijf die je in de meeste gevallen vlakbij het modem of router van je internet provider aansluit. Na de installatie van uw NAS krijgt u een extra map in uw verkenner. Waarna u zelf uw gegevens naar toe kan kopiëren. U heeft hierin 2 mogelijkheden door vooraan van uw NAS uw bestanden op te vragen en weer op te slaan. ( werken via de NAS ) of iedere keer een reserve kopie te maken en deze naar uw NAS te verplaatsen.
Voordeel van de 1e optie: de kans dat een NAS crasht is aanzienlijk kleiner dan een computer of laptop. Als u via uw NAS werkt heeft u altijd een back-up van uw gegevens.

Werken via de Cloud
De cloud is voor veel mensen echt een uitkomst, ik ben er zelf ook groot fan van. De cloud is eigenlijk een vorm van NAS maar dan wordt alles opgeslagen in een groot en veilig data center. U werkt eigenlijk online via een centrale computer (server) van deze opstelling merkt u eigenlijk niks. U krijgt wederom een zelfde map in uw verkenner waar naar toe u uw bestanden kan kopiëren en vanuit deze map kan werken. En zolang u internet hebt wordt alles veilig online opgeslagen. U kunt er zelfs voor kiezen om een extra kopie op uw systeem te bewaren, zo heeft u automatisch een dubbele back-up van uw bestanden.

close
Abonneer op onze nieuwsbrief.
,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu