Een back-up maken van uw belangrijke bestanden

Een back-up maken blijft heel belangrijk, we willen tenslotte geen belangrijke bestanden kwijt raken. Een back-up is niks meer dan reserve kopie van uw bestanden zoals documenten, afbeeldingen, muziek, video en e-mail.

Back-up mogelijkheden
U kunt op meerdere manieren een back-up maken van uw belangrijke bestanden. Via een usb stick of externe harde schijf, NAS (netwerk harde schijf) of via de Cloud (online back-up).
De meeste van ons hebben geleerd om via een usb stick of externe harde schijf een back-up te maken van onze bestanden. Door de betreffende bestanden te selecteren en daarna te kopiëren naar uw usb stick of externe harde schijf. Deze manier van back-up vereist een aantal stappen en u dient zelf strikt elke maand al niet elke week een back-up maken van uw bestanden.

Het kan makkelijker met een NAS of Cloud opslag.

Een NAS is een netwerk harde schijf die je in de meeste gevallen vlakbij het modem of router van je internet provider aansluit. Na de installatie van uw NAS krijgt u een extra map in uw verkenner. Waarna u zelf uw gegevens naar toe kan kopiëren. U heeft hierin 2 mogelijkheden door vooraan van uw NAS uw bestanden op te vragen en weer op te slaan. ( werken via de NAS ) of iedere keer een reserve kopie te maken en deze naar uw NAS te verplaatsen.
Voordeel van de 1e optie: de kans dat een NAS crasht is aanzienlijk kleiner dan een computer of laptop. Als u via uw NAS werkt heeft u altijd een back-up van uw gegevens.

Werken via de Cloud
De cloud is voor veel mensen echt een uitkomst, ik ben er zelf ook groot fan van. De cloud is eigenlijk een vorm van NAS maar dan wordt alles opgeslagen in een groot en veilig data center. U werkt eigenlijk online via een centrale computer (server) van deze opstelling merkt u eigenlijk niks. U krijgt wederom een zelfde map in uw verkenner waar naar toe u uw bestanden kan kopiëren en vanuit deze map kan werken. En zolang u internet hebt wordt alles veilig online opgeslagen. U kunt er zelfs voor kiezen om een extra kopie op uw systeem te bewaren, zo heeft u automatisch een dubbele back-up van uw bestanden.

ESET protect banner
Vorig bericht
De Top 3 gratis cloud diensten vergelijken
Volgend bericht
Bescherm uw tablet tegen virussen en ander malware

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit