Aankoopadvies: wat is een goede zakelijke mini desktop?

Aankoopadvies: wat is een goede zakelijke mini desktop?

Bij zakelijk gebruik stel je veelal andere eisen aan jouw mini desktop dan bij privé gebruik. Beveiliging, duurzaamheid, beheermogelijkheid en de technische levensduur zijn van groot belang voor jouw onderneming.

Om goed beeld te krijgen van deze verschillen zal ik ze hieronder benoemen met hardware vereisten en een aantal aanbevelingen.

Asus expertcenter voor bedrijven

Het verschil tussen zakelijke gebruik en privé gebruik.

Een zakelijke mini desktop gebruik je vrijwel de hele dag om alles rondom jouw onderneming te realiseren. De mini desktop staat constant aan, je werkt veelal met verschillende apps tegelijkertijd of je hebt meerdere browser vensters openstaan om jouw werk te doen.

De meeste zakelijke gebruikers sluiten meerdere schermen aan via hun mini desktop. Dit zorgt ervoor dat de hardware van de mini desktop veel intensiever wordt gebruikt dan een mini desktop die je voor privé gebruik zou gebruiken.

Uitgebreide garantie mogelijkheden.

Doordat je jouw zakelijke mini desktop intensiever gebruikt is het raadzaam om een zakelijke mini desktop te kiezen met extra hardware garantie. Over het algemeen krijg je 2 jaar hardware garantie bij een zakelijke mini desktop. Echter dit is vrijwel altijd een carry-in garantie service, je levert jouw zakelijke mini desktop in bij een service punt of stuurt deze op en het duurt gemiddeld 10 werkdagen voordat is gerepareerd.

Voor een zakelijke mini desktop kan je jouw garantie uitbreiden naar pick-up en return of reparatie op locatie. Er komt een monteur de volgende werkdag bij jouw langs om jouw mini desktop te repareren of ze nemen direct een nieuwe mini desktop mee en ze vervangen deze met jouw oude mini desktop.

Beheer mogelijkheden en beveiliging voor jouw zakelijke mini desktop.

Nu vraag je misschien al af, hey als ze met een uitgebreide hardware service mijn oude zakelijke mini desktop ophalen en deze omruilen met een nieuwe zakelijke mini desktop. Hoe zit het dan met alle bedrijfsgegevens op mijn oude zakelijke mini desktop.

Dit is voor de meeste ondernemers zon addertje onder het gras, inderdaad jij bent verantwoordelijk voor jouw bedrijfsgegevens en als jouw zakelijke mini desktop defect gaat wat dan?

Voor een zakelijke mini desktop ben je wettelijk verplicht om een zakelijke antivirus pakket te gebruiken (endpoint security) en ervoor te zorgen dat je software of een systeem gebruikt om jouw zakelijk mini desktop te beheren.

Een van deze mogelijkheden is het versleutelen van jouw SSD met jouw bedrijfsgegevens. Als jouw zakelijke mini desktop defect raakt en iemand anders haalt de SSD eruit om deze bijv. te vervangen. Dan kunnen ze de SSD aansluiten op een ander systeem. Als je jouw SSD hebt versleuteld is er geen data beschikbaar. Dit is tevens erg handig als jouw zakelijke mini desktop vervangen wordt voor garantie doeleinden.

Je voorkomt dat jouw bedrijfsgegevens op straat te komen te liggen.

De 2e vraag is natuurlijk, allemaal leuk een nieuwe zakelijke mini desktop maar dan moet ik alles weer opnieuw installeren. Ja dat klopt tenzij je een oplossing gebruikt die automatisch de meeste instellingen en apps voor jouw installeert. Dit is onder  andere mogelijk met Microsoft 365 voor Bedrijven Premium.

Met Microsoft 365 voor Bedrijven Premium koppelen we jouw apparaten aan jouw zakelijk Microsoft 365 account. Zodra jij aanmeldt op jouw nieuwe zakelijke mini desktop laden we automatisch verschillende beveiliging instellingen (bijv. SSD-versleuteling) en bijhorende apps.

Het kost minder tijd om jouw nieuwe mini desktop in te richten met deze oplossing, maak je geen gebruik van deze oplossing dan ben je meestal 1 werkdag bezig al niet langer om alles te installeren.

Naast de aanschaf van een zakelijke mini desktop komt er meer bekijken als je voor jouw bedrijf apparaten koopt. Je wilt dat de zakelijke mini desktop meer capaciteiten heeft dan privé omdat je de zakelijke mini desktop intensiever gebruikt, uitgebreide garantie is heel praktisch omdat je meer afhankelijk bent van jouw zakelijke mini desktop. (tenzij je natuurlijk een extra apparaat gebruikt zoals een tablet).

De beveiliging en beheermogelijkheden zijn net zou belangrijk, bedrijfsgegevens hoor je goed te beschermen en of je nu een nieuwe mini desktop krijgt wegens garantie of jouw zakelijke mini desktop wordt gestolen. Je wilt voorkomen dat jouw bedrijfsgegevens op straat komen te liggen.

Lenovo thinkcentre voor bedrijven

Hardware vereisten van een zakelijke mini desktop.

Als je opzoek gaat naar een zakelijke mini desktop dan zijn er een aantal hardware vereisten die je gaat stellen aan de zakelijke mini desktop. Je koopt de zakelijke mini desktop niet voor een paar jaar maar voor bijv. 5 jaar.

Het is vervelend als jouw mini desktop langzaam wordt na de eerste software update voor je systeem. Daarom hieronder de min. Hardware vereisten voor zakelijk gebruik.

Intel mini desktop

Min. Intel Core i7, 16GB Werkgeheugen, 250GB SSD met Windows 11 Pro (alleen de pro versie ondersteunt versleuteling.) Alles hoger is uiteraard beter.

AMD mini desktop

Min. AMD Ryzen 7, 16GB Werkgeheugen, 250GB SSD met Windows 11 Pro (alleen de pro versie ondersteunt versleuteling.) Alles hoger is uiteraard beter.

Welke merken zakelijke mini desktop is aan te raden?

Kies voor een fabrikant die specifiek zakelijke mini desktop maakt voor de zakelijke markt die uitgebreide hardware garantie biedt voor bedrijven. Bijv. de Asus Expertcenter, Lenovo thinkcenter of de Intel Mini desktop.

Een miskoop is snel gedaan gebeurt als je een mini desktop koopt met wel de juiste hardware vereisten maar bijv. met Windows 11 home (geen SSD-versleuteling, geen koppeling met Microsoft 365 voor Bedrijven.) of zonder uitgebreide hardware mogelijkheden.

Mini desktop voor privé gebruik hebben meestal geen hardware uitbreidings mogelijkheden, de Asus Expertcenter en Lenovo Thinkcenter hebben dit weer wel. Als je later meer werkgeheugen nodig hebt dan kan je dit eenvoudig uitbreiden.

Aanbevelingen zakelijke mini desktop

Intel NUC voor Bedrijven.

Intel NUC: houw er rekening mee dat er verschillende Intel NUCs zijn allemaal met net iets andere hardware. Dit komt omdat ze geleverd worden zonder Werkgeheugen en SSD. De betreffende winkel, webshop of IT partner kiest het type werkgeheugen of SSD. Als je van plan bent een Intel NUC te kopen dan is het raadzaam om het betreffende bedrijf te contacteren en duidelijk aan geven wat je er zakelijk mee wilt doen, zodat er werkgeheugen en een SSD wordt gebruikt voor zakelijk gebruik. (Meestal Kingston werkgeheugen en de Samsung 980 Pro SSD.)

Zakelijk mini desktop kopen via een webshop, winkel of Microsoft partner.

Uiteraard raad ik je aan om een zakelijke mini desktop te kopen via jouw Microsoft partner, ik ben er tenslotte zelf een maar het is wel even belangrijk om uitleg te geven waarom.

Koop je een zakelijke mini desktop via een webshop of winkel dan dien je meestal zelf de mini desktop te installeren of deze later te koppelen aan Microsoft 365 voor Bedrijven. Dit is niet erg als je zelf genoeg technisch kennis hebt om dit te doen.

Sommige webshops en winkels bieden een installatie service, echter die is meestal beperkt tot de basis inrichting van jouw zakelijke mini desktop en niet de randzaken erom heen. Beveiliging en beheer zijn wederom de praktisch voorbeelden hiervan.

Jouw Microsoft Partner die jouw Microsoft 365 voor Bedrijven omgeving beheert heeft meestal een beter beeld hoe jij jouw mini desktop gebruikt en welke beveiligings vereisten zijn ingesteld voor jouw bedrijf.

Ben je niet aangesloten bij een Microsoft partner en je doet het zelf dan zal je toch met vragen blijven zitten is alles wel goed ingesteld. Voorkomen is beter dan genezen, het is beter om alles in een keer goed te doen.

Is het erg om bij een webshop of winkel jouw zakelijke mini desktop te kopen?

Nee zeker niet, als ze daar de zakelijke mini desktop hebben die jij wilt gebruiken en deze later door jouw Microsoft Partner laat installeren ben je er natuurlijk ook. Laten we eerlijk zijn webshop en bedrijven hebben meestal een goede aanbieding waar je gebruik van kan maken.

Het enigste waar je op dient te letten is of je de uitgebreide hardware garantie bij de betreffende webshop of winkel aanschaffen of later direct via de fabrikant om jezelf te verzekeren van de uitgebreide hardware service.

Dit zijn wederom zaken die via Microsoft Partner meestal zijn inbegrepen.

Vorig bericht
Aankoopadvies: wat is een goede zakelijke laptop?

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.