3 voordelen van het hebben van een goede back-up

3 voordelen van het hebben van een goede back-up

Het is belangrijk voor bedrijven om hun bestanden goed op te slaan. Een back-up is een essentieel onderdeel van dat proces, waarbij bestanden automatisch kopieën worden gemaakt en op een externe locatie worden opgeslagen. Hier zijn 3 belangrijke voordelen waarom een back-up zo essentieel is voor de opslag van belangrijke bestanden:

  1. Bescherming tegen gegevensverlies: Een back-up is een effectief middel om gegevensverlies te voorkomen. Als er iets misgaat met de bestanden op de primaire opslagplaats, zoals een stroomstoring of een defecte harde schijf, worden alle kopieën door de back-up veilig opgeslagen op een externe locatie. Dit biedt een betrouwbare manier om de bestanden te herstellen, waardoor het gegevensverlies wordt voorkomen.
  2. Redundante opslag: Door de bestanden automatisch te maken en op te slaan op een externe locatie, heeft u twee kopieën van dezelfde bestanden. Dit elimineert het risico op verlies van informatie vanuit één opslaglocatie, omdat er altijd een back-up beschikbaar is om de bestanden te herstellen in geval van een ramp.
  3. Gemakkelijke toegang tot bestanden: Omdat de bestanden op een externe locatie worden opgeslagen, kunnen deze gemakkelijk worden opgehaald met een internetverbinding. Met een back-up heb je altijd toegang tot je bestanden, waar je ook bent.

Als bedrijf is het cruciaal om een back-up te maken van je bestanden om gegevensverlies te voorkomen, redundantie te bieden en eenvoudige toegang tot bestanden te vergemakkelijken. Een back-up is daarom een onmisbaar onderdeel van een effectief bestandssysteem.

Een back-up voor jouw bedrijf

De meeste eenvoudigste manier is via een cloud back-up systeem bijvoorbeeld Acronis en Dropsuite. Deze kan je koppelen aan Microsoft 365 voor bedrijven en Windows 365 cloud-pc waardoor er elke dag automatisch een back-up wordt gemaakt van alle gegevens. Zie ook mijn werkplek beveiliging en back-up pakket.

ESET protect banner
Vorig bericht
3 manieren om Microsoft 365 voor bedrijven te beveiligen.
Volgend bericht
Waarom zijn updates voor het besturingssysteem belangrijk?

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit