Uitleg: Wat is Microsoft Intune?

Uitleg: Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een cloud management systeem waarmee je apparaten kan beheren in jouw organisatie. Het is bedoeld om alle apparaten up-to-date te houden, ervoor zorgen dat het bedrijf compliant blijft rondom EU eisen en bepaalde beveiliging vereisten te handhaven.

Windows autopilot

Een van de grootste voordelen van Microsoft Intune is Windows Autopilot. Met Windows Autopilot wordt een computer of notebook helemaal geconfigureerd voor een eindgebruiker. De eindgebruiker hoeft zelf niks te doen alle instellingen worden automatisch toegepast die van belang zijn voor het bedrijf.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Windows Hello het gebruik van een pincode is verplicht, zwakke wachtwoorden zijn niet toegestaan of het automatisch versleutelen van de computer of notebook.

Microsoft Intune is ontworpen om al die vervelende it zaken voor je te regelen zodat jij en jouw medewerkers kunnen focussen op de werkzaamheden van jouw bedrijf?

Wat zijn de kosten?

Microsoft Intune kan je kopen als losse licentie, het is echter aan te raden om elke medewerker te voorzien van een Microsoft 365 voor Bedrijven premium licentie. Deze kosten +/- € 20,- a € 30,- per maand per medewerker.

Voor welk type bedrijf is dit handig?

In principe kan elk bedrijf Microsoft Intune gebruiken, echter heb je een IT partner nodig die het voor je beheert. Tenzij je zelf IT personeel hebt met kennis rondom Microsoft Intune.

ZZPérs: Als je als zelfstandigen niet zoveel verstand hebt van IT zaken, wellicht heb je er ook geen tijd voor dan is Microsoft Intune handig om de beveiliging en updates binnen jouw organisatie te automatiseren.

Bedrijven: Elke medewerker is anders de een met meer it kennis en de ander met minder. Om beveiligings riscos te beperken kan je met Microsoft Intune per groep of per medewerker het beveiliging niveau bepalen. Zodat er geen onnodige fouten ontstaan, bijvoorbeeld met klikbare links (phising) of een laptop die zonder wachtwoord tijdens een toilet pauze toegankelijk is voor onbevoegde.

Lijkt je dit interessant stuur me gerust een bericht of neem contact met me op.

Op mijn website www.chicomputers.nl staan verschillende computers en notebooks die je direct kan gebruiken met Microsoft Intune als Full Service bundel.

Vorig bericht
Wat is er nodig om jouw zakelijke werkplek te beveiligen?
Volgend bericht
Microsoft stopt met basic authenticatie.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.