Wat is er nodig om jouw zakelijke werkplek te beveiligen?

Een zakelijke werkplek is anders dan jouw thuiswerkplek, mede omdat je voor jouw zakelijke werkplek dient te voldoen aan bepaalde regelementen zoals de AVG (GDPR EU).

Voor je computer, notebook en mobiele apparaten heb je een antivirus (internet security) pakket nodig om jouw apparaten mee te beschermen. Voor thuisgebruik koop je deze pakket voor een 1 jaar met bijhorende beveiliging voor thuis gebruik,

Dit is zakelijk anders zakelijke pakketten zijn uitgebreider, je ontvangt sneller updates en een verhoogde beveiliging voor zakelijk gebruik.

Echter als we met ons bedrijf beginnen kiezen we meestal voor een thuisgebruik omdat dit simpelweg goedkoper is. Heel herkenbaar dit heb ik ook gedaan toen ik begon, echter dit voldoet niet aan EU-regelementen of bijvoorbeeld regels van een bedrijfsvereniging.

Met vrijwel elk beroep verzamelen wij persoonsgegevens en we dienen deze te beschermen. De laatste tijd heb ik meer MfN register mediators geholpen met het inrichten van hun werkplek met deze reden.

Zakelijke antivirus pakketten bieden een uitgebreide beveiliging en is voor dit soort beroepen een vereisten.

Jouw cloud werkplek beveiligen

Naast je werkplek werken de meeste van ons in de cloud bijvoorbeeld met Microsoft 365 voor Bedrijven. Door hedendaagse bedreigingen bieden zakelijke pakketten tegenwoordig een beveiligings laag voor Microsoft 365 voor Bedrijven aan.

De basis beveiliging van Microsoft 365 voor Bedrijven is beperkt met een anti-spam filter. Deze biedt niet voldoende bescherming tegen hedendaagse bedreigingen. Microsoft is zich hiervan bewust en heeft extra beveiligings mogelijkheden toegevoegd aan Microsoft 365 voor Bedrijven (Microsoft endpoint)

Net zoals een zakelijke antivirus pakket betaal je voor deze uitbreiding. Ik raad je echter aan om een pakket te gebruiken van hetzelfde bedrijf als jouw zakelijke antivirus pakket.

Dit kan bijv. met ESET Cloud security met het Zakelijke pakket van ESET kan je Cloud office security (Microsoft 365 beveiliging) combineren met ESET Protect advanced (Werkplek beveiliging.) Hiermee heb je alles op een plek geregeld.

Kort samengevat, een veilige zakelijke werkplek bestaat uit de volgende onderdelen

 

ESET protect banner
Vorig bericht
Handig om te weten als je begint met Microsoft 365 voor Bedrijven
Volgend bericht
Vernieuwde Europese cyberwetten met NIS 2

Wellicht ook interessant:

Werkplek beveiliging voor bedrijven.
Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit
Menu