Goose VPN: Wat is een VPN ?

Met een VPN versleutel je eigenlijk jouw internet verkeer en verberg je jouw IP-Adres. Alles dat je opzoekt op internet of waarmee je het internet gebruikt wordt opgeleid naar een anders server in plaats van jouw internet provider. Hiermee zorg je ervoor dat je anoniem blijft.

Goose VPN wat i
Openbare wifi netwerken

Een VPN wordt vaak aangeraden als je gebruik maakt van openbare wifi bijv. in een winkelcentrum, bioscoop restaurant of op een vakantie bestemming. Deze wifi staat meestal open en je kan zonder een wachtwoord aanmelden. Dit betekent dat hacker hier ook mee kunnen verbinden en daarmee je persoonlijke gegevens kunnen achterhalen van jouw verbonden apparaten.

Het komt ook voor dat hackers een extra wifi netwerk maken met dezelfde naam als de vakantie bestemming met bijv. een 2 erachter. Je denkt dan waarschijnlijk dat je bent verbonden met de wifi van de vakantie bestemming maar dan zit je op de wifi van een hacker. Met een VPN zorg je er wederom voor dat jouw eigen verbinding wordt versleuteld zodat ze jouw apparaat niet kunnen zien.

Omzeilen van geografische blokkades

Voor de meeste misschien al bekend, een VPN wordt ook vaak gebruikt zodat je films, series kan kijken die in het buitenland beschikbaar zijn en niet in je eigen land. Met een VPN kan je een server kiezen in het buitenland. Hierdoor verandert de locatie van je systeem en krijg je bijv. toegang tot netflix Amerika. Super leuk natuurlijk, om nog meer leuke series bingewatchen.

In het kort

  • Met een vpn versleutel je jouw verbinding voor je privacy en tegen hackers
  • Met een vpn kan je veilig gebruik maken van openbare wifi
  • Met een vpn krijg je toegang tot andere streaming media
ESET protect banner
Vorig bericht
Automatisch opstarten Skype app uitschakelen
Volgend bericht
Wat is het verschil tussen een mini desktop en een normale desktop?

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Dit is net wat ik nodig had. Tegenwoordig zie je op het nieuws verschillende aanvallen door hackers, waardoor je soms twijfelt of jouw online gegevens wel veilig zijn. Ik hoorde weleens iets over VPN, maar ik begreep de uitleg niet. Dit blog geeft een betere uitleg en is ook makkelijk te begrijpen. Dank je voor deze informatie.
    Mvg,

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit