Goose VPN: Wat is een VPN ?

Met een VPN versleutel je eigenlijk jouw internet verkeer en verberg je jouw IP-Adres. Alles dat je opzoekt op internet of waarmee je het internet gebruikt wordt opgeleid naar een anders server in plaats van jouw internet provider. Hiermee zorg je ervoor dat je anoniem blijft.

Goose VPN wat i
Openbare wifi netwerken

Een VPN wordt vaak aangeraden als je gebruik maakt van openbare wifi bijv. in een winkelcentrum, bioscoop restaurant of op een vakantie bestemming. Deze wifi staat meestal open en je kan zonder een wachtwoord aanmelden. Dit betekent dat hacker hier ook mee kunnen verbinden en daarmee je persoonlijke gegevens kunnen achterhalen van jouw verbonden apparaten.

Het komt ook voor dat hackers een extra wifi netwerk maken met dezelfde naam als de vakantie bestemming met bijv. een 2 erachter. Je denkt dan waarschijnlijk dat je bent verbonden met de wifi van de vakantie bestemming maar dan zit je op de wifi van een hacker. Met een VPN zorg je er wederom voor dat jouw eigen verbinding wordt versleuteld zodat ze jouw apparaat niet kunnen zien.

Omzeilen van geografische blokkades

Voor de meeste misschien al bekend, een VPN wordt ook vaak gebruikt zodat je films, series kan kijken die in het buitenland beschikbaar zijn en niet in je eigen land. Met een VPN kan je een server kiezen in het buitenland. Hierdoor verandert de locatie van je systeem en krijg je bijv. toegang tot netflix Amerika. Super leuk natuurlijk, om nog meer leuke series bingewatchen.

In het kort

  • Met een vpn versleutel je jouw verbinding voor je privacy en tegen hackers
  • Met een vpn kan je veilig gebruik maken van openbare wifi
  • Met een vpn krijg je toegang tot andere streaming media
close
Abonneer op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu