Welke intel processor heb ik nodig ?

De processor is het hart van je systeem en bij de aanschaf van een computer of notebook is het belangrijk dat je de juiste processor kiest. De meeste systemen worden gebouwd met een processor van Intel, de grootste processor fabrikant ter wereld.

Intel processoren zijn er in een aantal vormen: Intel Celeron, Intel Atom, Intel Pentium, Intel core i3, Intel core i5, intel core i7 en de intel core i9. (er is ook nog intel xeon maar deze worden voornamelijk gebruikt in server systemen.

De intel celeron en intel Atom zijn de instap modellen, deze processoren zijn handig als je jouw systeem alleen gebruikt voor internet, e-mail en een keer brief typen. En als je gaat internetten bij voorkeur een tabblad per keer, deze processoren zijn heel simpel.

De Intel Pentium is een stapje hoger ook een instap model waarmee je wat meer kan multitasking. Het blijft bij internet, e-mail en office toepassingen. Maar met een intel pentium heb je net wat meer mogelijkheden als je computer hobby net iets meer vraagt.

met deze lijst kan je zien wat de snelheid van een procesor bepaalt

Intel core processoren

Met intel core processoren wordt het pas echt leuk deze processoren zijn voor het alledaagse gebruik waarmee je eenvoudig kan multitasken en met de hogere modellen ook kan gaan foto, video bewerken of gamen.

De intel core i3 is ideaal voor alle hedendaagse taken, waarmee je bijv. spotify op de achtergrond kan laten draaien terwijl je heerlijk aan het werk bent. De processor kan eenvoudig meerdere taken tegelijk.

De Intel core i5 en i7 zijn bedoeld als je gaat foto, videobewerken of gewoon snelle laadtijden wilt en beetje power onder de kap.

De Intel core i9 is momenteel de snelste uitvoering voornamelijk voor video bewerkingen en high end gaming.

Wat is het verschil tussen notebook en desktop processoren ?

Notebook processoren zijn langzamer in tegenstelling tot hun desktop variant. Er is in een notebook beperkte ruimte en beperkte koeling. Hierdoor zijn notebook processoren in verhouding langzamer. Voor de hedendaagse taken merk je hier meestal weinig van, pas  als je meerdere taken gelijk doet of gaat foto, video bewerken merk je het verschil.

Vorig bericht
Software ondersteuning voor Windows 7 stopt op 14 januari 2020.
Volgend bericht
DNS instellingen voor office 365 instellen via Cloudflare

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.