Podcast aflevering 1: online back-up cloud opslag.

Onze 1e podcast over online back-up en cloud opslag,

Structuur met een duidelijk indeling of een chaotisch rommeltje, hier weten we alles van. Voorheen als ik bijv. kleding nodig had kocht ik bepaalde kleding tijdens de uitverkoop bijv. tijdens een winteropruiming. Deze kleding kon ik goedkoop in slaan en voor de volgende keer heerlijk dragen. Maar ja die berg je ergens op en als ik het nodig heb waar heb ik het dan gelaten ??.

Daar ben ik maar snel van afgestapt, tenslotte kwam te vaak voor wanneer ik de betreffende kleding ging dragen deze toch niet meer mooi te vinden of ik paste het niet meer. Kortom tijd voor een opruiming en alles op orde, zoiets als effectief werken. Klinkt eng… en zo gaat het ook met onze data.

Waar slaan we onze data op

Hetzelfde als mijn kleding ging het voorheen precies zo met mijn data, zo’n grote prioriteit had het niet en om het half jaar maakte ik een back-up op een externe harde schijf. Tot ik deze een keer zo goed had opgeruimd waardoor ik geen idee meer had waar deze was gebleven. Dat was minder handig…, tot de dag van vandaag geen idee.

En voor je onderneming is het helemaal een grote verplichting om dit soort zaken goed te realiseren. Waarna ik uiteindelijk ben overgestapt naar een online back-up via OneDrive in het office 365 voor bedrijven premium pakket. Voor een klein bedrag per maand krijg ik een extra map op mijn systemen en als dat ik hierin op sla wordt automatisch opgeslagen in de veilige Europese cloud van Microsoft. Geweldig want 2 weken later ging mijn harde schijf stuk, volgens de fabrikant ja sorry fabrieksfout. Alstublieft hier heeft u uw nieuwe harde schijf, Uhm ja en bedankt.

Prachtig plus punt een keer OneDrive aanmelden en alle data stond precies weer waar ik het had achtergelaten.
Online back-up to the rescue

Speel nu het superman thema af… ja want zo voelde het helemaal zorg vrij. Aangezien alle gegevens eigenlijk waren gered terwijl mijn harde schijf ermee op was gehouden en ook heel logisch het is ook maar elektronica het kan kapot gaan. En als we ons laten besturen door dit soort falen geeft veel te veel stress. Dat moest maar niet, zeker niet rondom bedrijfs gegevens.

 

zie ook onze gerelateerde blog bericht: slimme bedrijven maken een back-up

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Volgend bericht
Wereld back-up dag: hoe maak je eenvoudig een back-up van je bestanden.

Wellicht ook interessant:
Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.
Menu