Office 365 een gedeelde agenda openen in outlook 2016

Office 365 exchange account instellen en een gedeelde agenda openen in outlook 2016

In onderstaande beschrijving geef ik uitleg om een exchange account in te stellen in outlook 2016 voor Windows ( 7, 8.1 & 10 ). U kunt alleen een exchange account instellen als u een zakelijk office 365 pakket hebt met zakelijke bedrijfse-mail via Microsoft exchange. Mocht u hier niet zeker van zijn neem dan contact op met uw systeembeheerder.

Office 365 exchange account instellen

Voor Windows 7: klik op start ga naar het configuratie scherm en selecteer e-mail
Voor Windows 8.1 & 10 klik met uw rechtermuisknop op de start knop en daarna op configuratiescherm, e-mail en e-mailaccounts.

windows 10 configuratie scherm

configuratie scherm e-mail acccount
Klik bij e-mailaccount toevoegen en vul uw account gegevens in ( E-mail adres en wachtwoord )

Er wordt meestal gevraagd om uw wachtwoord nogmaals in te vullen, zorg ervoor dat u het selectie vakje wachtwoord opslaan aan vinkt en druk op ok.

exchange account correct ingesteldUw account wordt nu toegevoegd, het kan even duren voordat alle e-mail berichten en agenda punten zijn ingeladen.

Een gedeelde agenda openen

Als uw collega’s elkaars agenda delen binnen uw organisatie kunt u deze opvragen en eventueel afspraken inplannen door de volgende stappen te volgen. Zorg ervoor dat u links bij agenda’s het bedrijf hebt aangevinkt waarvan u een agenda wilt openen.

Ga naar het tabblad agenda en selecteer boven in de balk agenda openen en daarna gedeelde agenda openen.

outlook 2016 gedeelde agenda openenKlik op naam en alle agenda’s die u mag openen van uw organisatie komen direct naar voren, meestal met de voor en achternaam van de betreffende persoon.

gedeelde agenda toeveogen

Als u de betreffende persoon aanklikt wordt de agenda toegevoegd linksonder bij gedeelde agenda’s de agenda wordt automatisch ingeladen. Hier gaat meestal 30 a 60 sec. overeen om alles in te laden.

gedeelde agenda toegevoegt

Wanneer u de agenda van uw collega selecteert kunt u zijn / haar afspraken bekijken of indien gewenst inplannen.

Vorig bericht
Voordelen van een zakelijk e-mailadres
Volgend bericht
OneDrive voor bedrijven instellen

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.