Voordelen van een zakelijk e-mailadres

Wanneer je begint met je bedrijf of al bezig bent met je bedrijf is het raadzaam om prive en zakelijk zoveel mogelijk prive te houden. Net zoals je voor je telefonie een apart zakelijk nummer gebruikt, en een zakelijke bankrekeing gebruikt. Het is allemaal niet verplicht echter op de lange termijn werpt het z’n vruchten af.

1. Professionele uitstraling met bedrijfse-mail

Het belangrijkste punt van een zakelijk e-mailadres is de professionele uitstraling. Tijdens netwerk bijeenkomsten of in verschillende zzp groepen kom ik nog steeds ondernemers tegen zonder bedrijfse-mail. Ze gebruiken nog steeds een @zonnet, @hotmail of @gmail account voor hun e-mail. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar het schept een beeld van je bedrijf.

Als ik een visitekaartje van iemand krijg met daarop als bedrijfsnaam Tekstfabriek en het e-mailadres is [email protected] of [email protected] krijg ik al twijfels hoe serieus ben je bezig met je onderneming. Het betekent ook dat jouw slogan of pitch die je mij geeft al bepaalt of ik zaken met je wil gaan doen. En als Peter mij zo erg heeft weten te charmeren dat hij de beste is voor mijn wensen zal ik er echt niks van vinden. Maar er is duidelijk een stukje extra overtuiging nodig om mij over de streep te trekken. Omdat het e-mailadres mij een beetje afschrikt.

Los hiervan kan een e-mailadres van je internetprovider voor je zakelijk e-mail nog andere gevolgen hebben.

  1. De opslagruimte is meestal beperkt
  2. Sommige ruimen automatisch je e-mail op na een bepaalde periode
  3. Als je wisselt van provider ben je het e-mailadres kwijt.

Vooral als je van provider wisselt kan het gevolgen hebben. Daar komt bij dat zakenrelaties die je niet vaak spreekt dan een verouderd e-mailadres van jou hebben. Mochten ze je willen benaderen voor een opdracht en ze kunnen je niet bereiken, dan ben je deze klus kwijt.

Bedrijfsnaam duidelijk in beeld in de mailbox van je klant

Bij het gebruik van een e-mailadres via een internet provider wordt de van naam meestal jouw eigen voornaam. Met zakelijke bedrijfse-mail kan je deze zelf bepalen zoals Peter | de Tesktfabriek of servicedesk | de Tekstfabriek. Het geeft meteen een andere uitraling.

Outlook adres of Gmail account

Een outlook.com account of gmail e-mail adres zijn niet per se fout, ik zie deze e-mailadresse met enige regelmaat voorbij komen. Het is voor de ondernemer al beter om te gebruiken omdat je niet gebonden bent aan een internet provider. Waarmee je iets meer controle hebt over je e-mail en je email is via elke browser inzichtelijk.


Voor je bedrijf kun je een e-mailadres aanmaken als [email protected] of [email protected], dat oogt al een stuk professioneler. Maar als je toch al een eigen website hebt, waarom zou je het dan niet in een keer goed doen door [email protected] te gebruiken of [email protected] In de meeste gevallen betaal je € 5 ,- per maand en je kan direct beginnen. ( bekijk ons webhosting aanbod )

Overzichtelijke mailbox

Een bijkomend voordeel van een zakelijk e-mailadres is dat je veel meer ruimte krijgt bij je hosting provider. Of als je het in een keer professioneel op pakt met gehoste e-mail van Microsoft krijg je nog meer opslagruimte. Met deze extra ruimte kan je makkelijker alle belangrijke informatie sorteren in mappen onder je postvak in. Zoals opdrachtgevers, leveranciers, administratie zaken enz. Het is voor de belastingdienst al belangrijk dat je alles 7 jaar bewaard en er wordt steeds meer gestimuleerd om hetzelfde met je e-mail te doen. Of over te stappen naar archiveren in je e-mailbox.

Overal toegang met Microsoft exchange online

Je zult zien hoe meer je bezig met ondernemerschap, hoe meer je communiceert via telefoon en e-mail. Een van de bijkomende voordelen van gehoste e-mail via Microsoft is dat je e-mail ten alle tijden beschikbaar is op elk apparaat die je gebruikt. Hiermee heb je de professionele uitstraling voor je bedrijf en alles is ten alle tijden inzichtelijk.

Bekijk de mogelijkheden van Microsoft exchange online gehoste bedrijfse-mail

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Ondernemerschap: Uitgerust op vakantie
Volgend bericht
Office 365 een gedeelde agenda openen in outlook 2016

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

m365
Menu