Cloud computing: de voordelen op een rij

Het blijft een drama voor de meeste bedrijven: een crash van een systeem of de centrale server en niemand of een deel van het personeel kan niet meer werken. Cloud computing zorgt er voor dat je flexibeler kan omgaan met dit soort omstandigheden.

Als een systeem crasht van een medewerker of er is een centrale server storing waardoor de meeste bedrijven, geen e-mails meer kunnen versturen of de data is niet meer toegankelijk, in sommige gevallen compleet verdwenen

ICT ondernemer Tim Kieft rekende uit dat dataverlies door een stevige storing een middelgroot bedrijf al snel meer dan 20.000 euro kost. Om nog maar te zwijgen over de imagoschade en de uitstroom van klanten die het voorval mogelijk tot gevolg heeft. Cloud computing kan uitkomst bieden, maar nog lang niet iedereen is zich hier van bewust. (nuzakelijk)

Wat is cloud computing ?

Uit een onderzoek van Microsoft is gebleken dat veel bedrijven zich nog niet bewust zijn van de voordelen rondom cloud computing. Opmerkelijk, want het principe zelf is eigenlijk vrij simpel: Waar vroeger gegevens, applicaties en software alleen op een fysieke locatie toegankelijk en op te slaan waren, kan dat nu allemaal via een externe online cloud. Dit betekent onder andere dat bedrijven zelf geen software hoeven te updaten of moeten investeren in extra opslagcapaciteit. En er zijn meer voordelen die het werken in een cloud bieden.

Voor ondernemers heeft het extra voordelen, niet langer investeren in dure computers systemen, speciale back-up software, back-up harde schijven. Alles volledig gerealiseerd in een afgesloten centraal data center voor een fractie van de kosten.

Mobiliteit met de Cloud

Er kan zo makkelijk een vertraging zijn binnen het bedrijf, vertragingen, files, noodweer. Wie moest er vandaag die belangrijke gegevens meenemen ? of die belangrijke presentatie geven. Op jaarbasis missen medewerkers heel wat productieve uurtjes. Of het is door te laat komen, onverwacht door verkeer of het weer uiteindelijk lopen de uren erg op. Met cloud computing heeft u altijd toegang tot belangrijke gegevens, sterker nog een huiskamer kan makkelijk worden omgetoverd in een werkplek.

Veiligheid

Alle data wordt niet langer opgeslagen op de harde schijven van het betreffende systeem, of laptop. Maar in een centraal Datacentrum in een veilige omgeving met meervoudige back-up. Mocht een systeem of laptop een onverwachte crash hebben, kan er gewoon verder gewerkt worden op een ander systeem.

Prijs

Cloud diensten draaien via centrale servers die worden onderhouden door de betreffende leverancier bijvoorbeeld Microsoft. U als bedrijf staat hier verder buiten en u hoeft niet te investeren in een dure server. U betaalt alleen voor het gene dat u gebruikt.

Zie onder meer de voordelen van de Cloud met office 365

Cloud oplossingen

Vorig bericht
Gedeelde agenda openen in outlook voor de mac
Volgend bericht
Ondernemerschap: Uitgerust op vakantie

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.