Ondernemerschap: Uitgerust op vakantie

Voor de meeste ondernemers hun werk achterlaten is een big no no, Want hoe kom je tot rust als je gedachten nog dagelijks bij de beslommeringen van je bedrijf zijn ? Toch met de juiste voorbereiding kan je als ondernemer uitgerust op vakantie.

Vakantie gepland, markeer het in je agenda.

Eenmaal je vakantie ingepland, block de betreffende dagen in je agenda en begin opdrachten om je vakantie heen te plannen. Veel ondernemers vinden het eng om een opdracht te weigeren of aan te geven dat ze vakantie gaan in de periode waarin een klant graag geholpen wilt worden.

Er is alleen een nadeel: ook het lichaam van de ondernemer heeft af en toe rust nodig. Plan daarom bewust een vakantie jouw klanten hebben tenslotte niks aan je als je gestrest bent.

Vakantie bericht via E-mail

Als u gebruik maakt van Professionele bedrijfs-e-mail bijvoorbeeld Microsoft Exchange dan kan je eenvoudig een vakantie bericht in stellen direct in Outlook. Hierin kunt u de dagen markeren waarop je op vakantie bent met een vakantie bericht. Als je een e-mail binnen krijgt wordt automatisch jouw vakantie bericht verstuurt naar de gestuurde.

Vakantie voicemail via uw vaste nummer

Om bellers op te vangen tijdens je vakantie kan je een nieuw voicemail bericht toevoegen aan je zakelijke nummer. Met een zakelijk telefoonnummer i.c.m. de juiste VoIP oplossing kan je eenvoudig voicemail berichten instellen en deze per periode activeren.

Belangrijke e-mail beantwoorden

De meeste ondernemers willen toch graag hun e-mail bekijken tijdens hun vakantie, om er zeker van te zijn dat er geen belangrijke e-mail zijn binnengekomen. Met Professionele bedrijfs-e-mail bijvoorbeeld Microsoft Exchange heb je altijd toegang tot je e-mail. Microsoft exchange werkt namelijk op elk apparaat en via elke browser. Zo kan je als ondernemer ook op je vakantie jouw e-mail bekijken en indien nodig belangrijke e-mail beantwoorden.

close

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Cloud computing: de voordelen op een rij
Volgend bericht
Voordelen van een zakelijk e-mailadres

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten

exchange e-mail
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Menu