Wijze lessen voor een beter voip keuzemenu

Volg onze handige tips voor een beter keuzemenu voor uw telefonie, voor de meeste bellers is het keuzemenu een hindernis baan om doorheen te komen. Enige tijd geleden belde ik naar de Ziggo helpdesk en de vriendelijke computer dame vertelde mij dat het keuzemenu was aangepast. Het eerste wat in me op kwam, oh jee dus niet meer even snel optie 2 en daarna optie 1.

Doorschakelen met een grandstream toestel

De hindernis van een keuzemenu

De aardige Ziggo mevrouw vroeg mij om duidelijk mijn postcode en huisnummer in te spreken. Hier heb ik netjes gehoor aangegeven, maar mijn toevoeging was toch een beetje lastig waardoor ik in het normale keuzemenu terecht kwam. Hier moest ik eerst alle keuzes na luisteren om bij de juiste afdeling te komen, ze hadden tenslotte 6 keuzes en daarna weer 6 keuzes met mogelijkheden. Het was allemaal maar lastig om bij te houden en ondertussen was ik 10 minuten verder.

De juiste medewerker

Uiteindelijk kwam ik bij de juiste medewerker, die me eerst weer vraagt om mijn postcode en huisnummer, waarop ik vroeg goh in het begin moest ik het inspreken maar dat ging volgens mij niet helemaal goed. Waarop de medewerker zei Ja meneer helaas werkt dat systeem nog niet optimaal en zodra u bij mij komt moeten wij het alsnog weer vragen. Ik had nu al medelijden met deze jongen, hoeveel boze bellers zal hij met die reden al hebben gehad. Gelukkig kon deze jongen mijn vraag snel beantwoorden en verder ben ik heel vriendelijk geholpen. Echter het keuzemenu, alstublieft meneer Ziggo help een beetje mee en maak het simpel

Houw het bij 3 keuzes voor een keuzemenu en niet meer

Als je voor jouw bedrijf een keuzemenu gaat gebruiken, dan doe je dit met een hele goede reden. De meeste bedrijven willen hun klanten heel graag helpen en ze begeleiden naar de juiste medewerker of de juiste afdeling. Daarnaast is uit testen gebleken dat wij als mens het beste 3 dingen achter elkaar onthouden. In dit geval als ik 3 keuzes heb bijv. 1. voor Verkoop 2. voor de Helpdesk en 3 voor Administratie heeft mijn beller een duidelijk beeld en idee om de juiste keuze te maken. Als ik hier een optie 4 aan toevoeg zijn de meeste bellers de 1e optie vergeten. Uiteindelijk geeft dit onnodige frustratie, en het was niet de bedoeling nog de intentie om dit gevoel op te wekken bij bellers of klanten.

Kortom de wijste les die ik je kan meegegeven voor het gebruiken van een keuzemenu, houw het simpel in 3 stappen.

close
Abonneer op onze nieuwsbrief.
,

Gerelateerde berichten

Menu