Wijze lessen voor een beter voip keuzemenu

Volg onze handige tips voor een beter keuzemenu voor uw telefonie, voor de meeste bellers is het keuzemenu een hindernis baan om doorheen te komen. Enige tijd geleden belde ik naar de Ziggo helpdesk en de vriendelijke computer dame vertelde mij dat het keuzemenu was aangepast. Het eerste wat in me op kwam, oh jee dus niet meer even snel optie 2 en daarna optie 1.

Doorschakelen met een grandstream toestel

De hindernis van een keuzemenu

De aardige Ziggo mevrouw vroeg mij om duidelijk mijn postcode en huisnummer in te spreken. Hier heb ik netjes gehoor aangegeven, maar mijn toevoeging was toch een beetje lastig waardoor ik in het normale keuzemenu terecht kwam. Hier moest ik eerst alle keuzes na luisteren om bij de juiste afdeling te komen, ze hadden tenslotte 6 keuzes en daarna weer 6 keuzes met mogelijkheden. Het was allemaal maar lastig om bij te houden en ondertussen was ik 10 minuten verder.

De juiste medewerker

Uiteindelijk kwam ik bij de juiste medewerker, die me eerst weer vraagt om mijn postcode en huisnummer, waarop ik vroeg goh in het begin moest ik het inspreken maar dat ging volgens mij niet helemaal goed. Waarop de medewerker zei Ja meneer helaas werkt dat systeem nog niet optimaal en zodra u bij mij komt moeten wij het alsnog weer vragen. Ik had nu al medelijden met deze jongen, hoeveel boze bellers zal hij met die reden al hebben gehad. Gelukkig kon deze jongen mijn vraag snel beantwoorden en verder ben ik heel vriendelijk geholpen. Echter het keuzemenu, alstublieft meneer Ziggo help een beetje mee en maak het simpel

Houw het bij 3 keuzes voor een keuzemenu en niet meer

Als je voor jouw bedrijf een keuzemenu gaat gebruiken, dan doe je dit met een hele goede reden. De meeste bedrijven willen hun klanten heel graag helpen en ze begeleiden naar de juiste medewerker of de juiste afdeling. Daarnaast is uit testen gebleken dat wij als mens het beste 3 dingen achter elkaar onthouden. In dit geval als ik 3 keuzes heb bijv. 1. voor Verkoop 2. voor de Helpdesk en 3 voor Administratie heeft mijn beller een duidelijk beeld en idee om de juiste keuze te maken. Als ik hier een optie 4 aan toevoeg zijn de meeste bellers de 1e optie vergeten. Uiteindelijk geeft dit onnodige frustratie, en het was niet de bedoeling nog de intentie om dit gevoel op te wekken bij bellers of klanten.

Kortom de wijste les die ik je kan meegegeven voor het gebruiken van een keuzemenu, houw het simpel in 3 stappen.

ESET protect banner
Vorig bericht
Hulp met kiezen van het juiste desktop voip toestel
Volgend bericht
VoIP: Free-seating

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Acronis cyberfit