Android tablet en smartphone beveiligen

Zoals bovenstaande video laat zien er zijn weleens problemen gelukkig kan je veel problemen voorkomen, met deze beveiliging tips voor uw Android smartphone of tablet.

Maak van uw Android apparaat een veilige kluis, Android staat er bekend om niet veilig te zijn. Mede door zwakke plekken in het Android besturingssysteem al niet de basis richtlijnen van de play store. Met deze handige tips maakt u uw Android tablet of smartphone veilig voor gebruik.

Android beveiliging voor uw apps en leren omgaan met de play store

Het is voor ons heel makkelijk om een app te installeren vanuit de play store, we zoeken wat we nodig hebben en installeren de app vrijwel direct om te kijken of de app voldoet aan het gene dat wij zoeken en willen gebruiken. Hier gaat het bij de meeste mensen of kinderen vrij snel fout. De play store heeft tot heden geen strenge richtlijnen voor ontwikkelaars om een app te plaatsen in de Play store. Ontwikkelaars van apps die hun app willen gebruiken om op uw android apparaat in te breken maken hier veel gebruik van. Er zijn een aantal simpele manieren om deze ontwikkelaars voor te zijn en problemen te voorkomen.

  1. Controleer de fabrikant van de app die je wilt gaan installeren, samen met de reviews en het aantal downloads. Het is een simpele manier om te zien hoe de app werkt en na te gaan of mensen problemen hebben ondervonden door de reviews te lezen. Ondertussen zijn de meeste Android gebruikers hier erg gedreven in om voor elke app die ze gebruiken een review te schrijven over hun ervaring. Veelal melde de meeste gebruikers tijdens een review als iets verdacht hebben gezien en je gelijk aanraden de app niet te downloaden. Kortom even kijken en lezen scheelt een hoop ellende.
  2. Controleer de beveiliging van uw Android apparaat, elk android apparaat is beveiligd met een optie genaamd alle onbekende bronnen niet installeren. Als u een app download die vraagt om deze optie wilt uitschakelen kunt u er al vanuit gaan dat dit geen betrouwbare app is. De onbekende bron beveilinging zorgt ervoor dat er niet zomaar gesleuteld kan worden aan het Android besturingssysteem. Deze optie kunt op Android apparaten terug vinden via instellingen / beveiliging. Het vinkje dient aan te staan bij apps van onbekende ontwikkelaars niet installeren.
  3. Sommige apps vragen toegang op uw Android Apparaat voordat u de betreffende app kan gebruiken, bijv. toegang tot uw contacten of uw agenda. Soms krijgen deze toegang tot veel meer dan dat er bij u in beeld staat. helaas op Android versie lager dan 6 kan je hier weinig aan veranderen. Echter in Android v.6 staat bij de instellingen / apps een rechtensysteem van alle apps waarin u kunt zien wat de betreffende app allemaal doet en indien gewenst kunt u bepaalde zaken uitschakelen.
  4. Nog een optie die onbetrouwbare apps kunnen aanzetten is fout opsporing via usb. Deze is terug te vinden via instellingen / opties voor ontwikkelaars / usb fout opsporing. het vinkje dient hier uit te zijn. Als deze namelijk aanstaat kan een hacker op uw apparaat komen als u deze aansluit via de usb poort van uw computer of laptop.

review in de android play store

Uw Android Tablet of Smartphone beter beveiligen.

Met de bovenstaande tips kunt u al veel problemen voorkomen, laten we dan nu eens kijken hoe we uw apparaat veiliger kunnen maken. Door een vergrendeling, toegang op afstand en de update in te stellen. De meeste van ons houden er waarschijnlijk niet zo’n rekening mee, maar als je tablet of smartphone gestolen zou worden. Dan heeft u die hacker niet nodig een normale dief heeft dan bijna hetzelfde werk gedaan. Dus laten we het hem wat lastiger maken.

  1. Vergrendeling: De meeste swipen een keer over het toestel en ze kunnen werken op hun Tablet of Smartphone. Dat is erg makkelijk voor het gebruik, maar minder handig bij diefstal al niet een nieuwsgierige collega laten we eerlijk zijn. Het vergrendelen van uw Android apparaat kunt u instellen via instellingen, beveiliging, scherm vergrendeling. Hier kunt u kiezen voor een pincode, wachtwoord of een veeg patroon. Een pincode of wachtwoord zijn de beste manier van beveiliging. Het veeg patroon kan na gebruik zichtbaar zijn op uw scherm als u deze op een bepaalde manier in het licht houdt.
  2. Toegang op afstand: deze optie vereist een Google account om te kunnen gebruiken. Hiermee kunt u uw Android apparaat lokaliseren, bellen of alle data wissen op afstand. Deze optie is bij de meeste Android machines terug te vinden via instellingen, beveiliging, apparaat beheer. Via de website google.com/android/devicemanager kunt uw apparaat lokaliseren, bellen of volledig wissen.

android beveilging

Updates installeren voor uw Android apparaat.

Het kan natuurlijk gebeuren dat een app een bug of een beveiliging lek, De ontwikkelaar van de app zal ten alle tijden hun best doen om zo snel mogelijk met een oplossing te komen in de vorm van een update. De meeste updates gaan automatisch, voor sommige dient u zelf een akkoord te geven voordat ze worden geïnstalleerd. Controleer met enige regelmaat uw Android apparaat voor updates via de play store en klik op mijn apps. hier worden alle benodigde updates weergegeven.

jailbreaken van uw Android smartphone of tablet

Deze is natuurlijk een in koppertje, als je zo graag je Android apparaat wilt hacken om illegale apps te installeren, dan vraag je natuurlijk om problemen. Mocht je het wel hebben geprobeerd, raden we je aan om het apparaat te resetten en opnieuw te installeren met een schone Android installatie. Meestal moet je hiervoor de volume en aan / uit knop ingedrukt houden tijdens het opstarten.

ESET protect banner
Vorig bericht
QuickTime niet langer ondersteund
Volgend bericht
De voordelen van thuiswerken als ZZp’er

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit