De voordelen van thuiswerken als ZZp’er

Het is vrij eenvoudig om als startende ondernemer eerst vanuit huis te gaan werken. thuiswerken heeft veel voordelen voornamelijk omdat je met geen of bijna geen extra kosten kan beginnen met ondernemen. Hieronder een aantal handige tips om je te helpen met thuiswerken als ZZP’er.

Houd privé en werk gescheiden

Het klinkt heel simpel maar het is de grootste valkuil van de meeste startende ondernemers. Vanuit huis werken is heel erg leuk om te doen, maar we zijn allemaal gewoonte dieren en voordat je het weet ben je weer aan het strijken of de was aan het doen. Maak daarom gebruik van een takenlijst of een agenda op bijv. je smartphone en plan alle taken in voor de gehele dag zodat je eraan herinnert wordt om de betreffende taak uit te voeren. je zult zien dat je hiermee je bestaande thuis, werk patroon gaat verbeteren en dat je werk en privé makkelijker kan scheiden.

Handige Apps: Wunderlist, Office 365.

Creëer uw eigen werkplek

Als je vanaf de keuken tafel gaat werken zal je vrij gauw weer terug vallen in de bestaande privé patronen en blijft het werk eerder liggen dat het allemaal wordt afgerond. Maak daarom een aparte kamer in je woning vrij als werk kamer waarin je ongestoord kunt werken. hiermee scheidt je wederom privé en zakelijk en kan je in je eigen tempo ongestoord werken. Als je deze mogelijkheid niet hebt in je bestaande woning, overweeg dan een flexwerkplek. Met flexwerken huur je een bureau bij een bedrijvencentrum, café of restaurant met flexwerk mogelijkheden. Een flexwerkplek kost niet zoveel, in veel gevallen betaal je per dag deel en je kan gebruik maken van de geleverde faciliteiten zoals koffie, thee en internet gecombineerd met een professionele uitstraling. Ook handig als je klanten ontvangt of besprekingen hebt, je komt gelijk heel serieus over bij je klanten.

Let op als je overstapt op flexwerken, dan heb je een systeem nodig die met je mee reist bijv. Office 365.

Werken in de Cloud als thuiswerker, flexwerker.

In het kort nog even wat is de cloud ? We maken allemaal gebruik van Microsoft office ( Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneDrive.) Alle documenten, Excel sheets en presentaties slaan we meestal op hetzelfde systeem of via een usb stick of ext. Harde schijf. Maar nu je ondernemer bent kan je het niet permitteren dat je gegevens kwijt raken, kortom back-uppen, back-uppen en back-uppen. Voor de meeste van ons gaat het in het begin goed en daarna vergeten we het. Kortom een paar slimmeriken kwamen met een betere oplossing de CLOUD.

Al jouw bestanden worden opgeslagen op een server in een datacenter. Simpel gezegd een ander computer systeem die verbonden is met internet, In een verzamelcomplex van duizenden computer systemen. Op dit computer systeem worden constant back-ups gemaakt van jouw gegevens die je daarop hebt opgeslagen. Als er iets zou gebruiken met een van deze systemen, neemt de volgende het direct over zonder dat je daar erg in hebt. Het enigste wat jij ziet is nog steeds dezelfde map op je systeem waarin je kan werken. Vandaar de term cloud, alle gegevens staan op een andere computer verbonden met het internet. Alsof ze in de lucht zweven (cloud) en allemaal veilig, beschermd opgeslagen in een beschermd datacenter

In het kort, als thuiswerker en flexwerker geef het je een handige oplossing om overal te kunnen werken en al jouw bestanden zijn automatisch geback-upt. Laat je systeem maar crashen, want via een ander systeem kan je direct weer verder werken aan je belangrijke documenten. Dat is de kracht van werken in de cloud.

Altijd bereikbaar met uw vast nummer

Afhankelijk vanuit welk branche je werkt of doelgroep die je benadert als ondernemer, blijft het vaste lokale nummer of een 085 nummer de beste uitstraling voor elk bedrijf en ZZP’er. Sterker nog is de kans groter dat jouw klanten jouw zullen bellen als je een lokaal nummer hebt. Bijv. 072, 020, 0225, 075. Aan de hand van het lokale nummer weten potentiele klanten in welke omgeving je bevindt. De meeste klanten houden ervan om zaken te doen met een bedrijf of ondernemer in hun eigen regio. Als thuiswerker of flexwerker heb je een 06 nummer en wellicht maak je gebruik van je bestaande vaste nummer of heb je via Ziggo, KPN een extra nummer gekocht. Wellicht ga je het doen, maar het is belangrijk om hier goed over na te denken.

grandstream ip telefoon speciaal voor voip telefonie

Je wilt graag bereikbaar zijn voor je klanten. Telefonie via internet brengt hierin een geweldige uitkomst voor thuiswerkers en flexwerkers. Telefonie via internet ook wel VoIP genoemd (voice over internet protocol) Hiermee krijg je een eigen vast nummer geheel vrij van Ziggo en KPN met zelfs lager belkosten dan KPN en Ziggo. En dit nummer kunt u thuis gebruiken via een vast toestel of i.c.m. een smartphone app op uw smartphone waarmee je gebeld kan worden op je smartphone via het vaste nummer en je kan uitbellen met je vaste nummer. Kortom of je nu thuis werkt of aan het flexwerken bent jouw klant kan jouw altijd bereiken op je vaste nummer.

Een extra bijkomend voordeel met VoIP: je kan gebruik maken van openingstijden. Als je bijv., werkt van 10.00 tot 17.00 dan kan je dit aan geven in je voip portaal en klanten kunnen je dan alleen bereiken tussen de openingstijden. Buiten de openingstijden horen ze direct je voicemail bericht, op deze manier kan je s avonds rustig op de bank gaan zitten zonder dat je smartphone app afgaat van de zaak. Tenzij natuurlijk je schoonmoeder belt op je 06 nummer daar kunnen we nog niks aan doen.

Meer over Voip kunt u hier teruglezen, meer over Office 365 kunt u hier terug lezen of bekijk ons Alles-in-1 pakket voor een frisse start als starter, zzp’er

Waren deze tips voor jouw intressant laat het me weten hieronder via de reacties of deel het plezier met je vrienden via social media.

ESET protect banner
Vorig bericht
Android tablet en smartphone beveiligen
Volgend bericht
Altijd bereikbaar als zelfstandig ondernemer

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit