Wat is een Windows 365 cloud-pc?

Wat is een Windows 365 cloud-pc?

Ongeveer 10 jaar geleden kwam Microsoft met office 365 (tegenwoordig Microsoft 365) en zet daarmee de eerste stap naar een cloud first product. Met Microsoft 365 heb je de office apps en bijhorende diensten zoals Exchange e-mail, OneDrive, SharePoint en Microsoft Teams in de cloud.

Hierdoor kan je eenvoudig e-mailen, bestanden, bekijken en bewerken vanaf vrijwel elk apparaat. Jouw e-mail en bestanden worden met de bijhorende app gesynchroniseerd op jouw apparaten.

Nu doet Microsoft eigenlijk hetzelfde maar dan met Windows, dit is niet iets nieuws alleen door Microsoft verder verberert. Windows 365 is een op de cloud gebaseerde pc, eigenlijk het systeem waar je op werkt bevindt in de cloud via de Microsoft servers.

Je hebt op jouw fysieke computer, notebook of tablet alleen een app (Windows 365 of remote desktop.) Als je deze app opent aanmeld verschijnt jouw complete Windows omgeving, het lijkt alsof je werkt op jouw fysieke systeem. Echter werk je op de Microsoft Servers via Windows 365.

Windows 365 cloud pc

Je kan het ook zien als een beamer effect.

Maar waarom worden we zo enthousiast over deze oplossing?

Een van de grootste voordelen van Microsoft 365 is dat alle cloud diensten zoals Exchange e-mail, OneDrive, SharePoint en Microsoft Teams worden beheert en onderhouden door Microsoft. Dit betekent ook dat verbeteringen in het product veel eerder beschikbaar zijn in tegenstelling tot een normale online werkplek via een andere provider.

Providers die zelf online werkplekken aanbieden in hiervoor Microsoft licenties inkopen zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en het doorvoeren van nieuwe software updates. Afhankelijk van de gekozen provider gaat die keurig op tijd of langzamer.

Dit heeft meestal ook niet maken met wat je ervoor voor betaalt, een online werkplek van € 50,- of een van € 150,- hebben uiteraard een ander update beleid.

De visie van Microsoft rondom Windows 365 cloud-pc.

We gaan uit van de visie van Microsoft 365 en dat Microsoft met Windows 365 cloud-pc wederom een dienst aanbiedt met snellere updates en nieuwe ontwikkelingen om jouw bedrijf verschillende dynamische mogelijkheden te geven.

Windows 365 cloud pc via Microsfot Edge.Mooie voordelen van een Windows 365 cloud-pc.

Het is een stuk makkelijker om werk en privé gescheiden te houden, al die thuiswerkplekken zijn harstikke leuk maar alle bedrijfsdata gaat alle kanten op. Met een Windows 365 cloud-pc blijft alles centraal opgeslagen en het maakt niet uit of er een zakelijke computer, notebook wordt gebruikt of privé systemen.

Het is een stuk eenvoudiger om alles veilig te houden.

Maandelijkse licenties.

Net zoals Microsoft 365 voor bedrijven zijn licenties niet zozeer gebruiker gebonden (al wel gebruiker toegewezen). Of je er nu meer of minder nodig hebt? Al gaat iemand uit dienst en iemand anders neemt z’n, haar werkplek over je kan een Windows 365 cloud-pc met een paar muisklikken opnieuw inrichten voor een andere gebruiker,

Zonder dat je een fysieke computer, notebook opnieuw moet installeren.

Computer, notebook stuk geen probleem.

Is er een storing met een fysiek systeem of deze wordt opgestuurd voor garantie, tja geen probleem start de Windows 365 app op een andere computer, notebook en de betreffende medewerker kan gelijk weer verder werken.

Microsoft zet met Windows 365 cloud-pc wederom een dienst neer waardoor werken in de cloud een stuk makkelijker wordt. Bovendien ook veiliger om dat bedrijfsgegevens niet meer verspreid raken over verschillende apparaten.

Vorig bericht
Mijn top 5 ondernemer essentials
Volgend bericht
Hoe kan je op verschillende apparaten werken met een Windows 365 cloud-pc.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.