Een back-up maken van de Microsoft Autenticator app.

De Microsoft Authenticator app is een krachtig hulpmiddel dat gebruikers beschermt tegen hackers en malware. Met de app wordt 2-factor authenticatie toegepast, waardoor het voor kwaadwillenden moeilijk wordt om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens en accounts. Maar als je je telefoon kwijtraakt, dan verlies je ook de toegang tot de diensten die je hebt gekoppeld aan de Authenticator app. Gelukkig is er een oplossing; het is mogelijk om een backup te maken van je authenticator app.

Microsoft Authenticator app back-up inschakelen

Het is belangrijk om te weten dat 2-factor authenticatie steeds vaker gebruikt wordt. Niet alleen voor het beveiligen van accounts bij websites, maar ook bij banken, winkels en andere financiële instellingen. Zonder de toegang tot de Authenticator app kan het dus lastig zijn om toegang te krijgen tot bepaalde diensten. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om een backup te maken van de Authenticator app, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Eenvoudig inschakelen via de instellingen van de Microsoft Authenticator app

Gelukkig is het maken van een backup heel eenvoudig. De back-upfunctie is ingebouwd in de Authenticator app, en je activeert deze eenvoudig via de instellingen in de app. In de instellingen kun je de back-up functie eenvoudig inschakelen. Je kunt kiezen voor een back-up in de cloud via een Microsoft account of via icloud (iphone)

Het maken van een back-up is dus veel meer dan alleen een goed idee. Het is een noodzaak als je wilt dat je altijd toegang hebt tot je accounts en diensten waar je de Authenticator app voor gebruikt. De back-upfunctie is ingebouwd in de Authenticator app, en je kunt deze eenvoudig activeren en gebruiken. Zo ben je altijd voorbereid als je je telefoon kwijtraakt of als deze beschadigd raakt. Je kunt je authenticator-app dan gewoon terugzetten en je hebt weer toegang tot je accounts en diensten.

Vorig bericht
Microsoft stopt met basic authenticatie.
Volgend bericht
Het belang van apparaat beheer binnen jouw organisatie.

Wellicht ook interessant:

Chi Computers E-Book Veilig Online Werken

Download het gratis e-book: Veilig Online Werken.

Gratis e-book: Veilig Online Werken.

Chi Computers E-Book Veilig Online Werken

Het 1e gedeelte is een checklist zodat je snel inzicht hebt in stappen die je kan ondernemen, in het 2e gedeelte wordt elk onderwerp extra toegelicht met meer informatie.

Ontvang naast het e-book, maandelijks praktisch tips via onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.