Een back-up maken van de Microsoft Autenticator app.

De Microsoft Authenticator app is een krachtig hulpmiddel dat gebruikers beschermt tegen hackers en malware. Met de app wordt 2-factor authenticatie toegepast, waardoor het voor kwaadwillenden moeilijk wordt om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens en accounts. Maar als je je telefoon kwijtraakt, dan verlies je ook de toegang tot de diensten die je hebt gekoppeld aan de Authenticator app. Gelukkig is er een oplossing; het is mogelijk om een backup te maken van je authenticator app.

Microsoft Authenticator app back-up inschakelen

Het is belangrijk om te weten dat 2-factor authenticatie steeds vaker gebruikt wordt. Niet alleen voor het beveiligen van accounts bij websites, maar ook bij banken, winkels en andere financiële instellingen. Zonder de toegang tot de Authenticator app kan het dus lastig zijn om toegang te krijgen tot bepaalde diensten. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om een backup te maken van de Authenticator app, zodat je deze altijd bij de hand hebt.

Eenvoudig inschakelen via de instellingen van de Microsoft Authenticator app

Gelukkig is het maken van een backup heel eenvoudig. De back-upfunctie is ingebouwd in de Authenticator app, en je activeert deze eenvoudig via de instellingen in de app. In de instellingen kun je de back-up functie eenvoudig inschakelen. Je kunt kiezen voor een back-up in de cloud via een Microsoft account of via icloud (iphone)

Het maken van een back-up is dus veel meer dan alleen een goed idee. Het is een noodzaak als je wilt dat je altijd toegang hebt tot je accounts en diensten waar je de Authenticator app voor gebruikt. De back-upfunctie is ingebouwd in de Authenticator app, en je kunt deze eenvoudig activeren en gebruiken. Zo ben je altijd voorbereid als je je telefoon kwijtraakt of als deze beschadigd raakt. Je kunt je authenticator-app dan gewoon terugzetten en je hebt weer toegang tot je accounts en diensten.

ESET protect banner
Vorig bericht
Microsoft stopt met basic authenticatie.
Volgend bericht
Het belang van apparaat beheer binnen jouw organisatie.

Wellicht ook interessant:

Werkplek beveiliging voor bedrijven.
Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit
Menu