Europese NIS2-wet: Back-up vereisten voor bedrijven.

Europese NIS2-wet: Back-up vereisten voor bedrijven.

De Europese NIS2-wet vereist dat bedrijven hun gegevens twee keer kopiëren. Bedrijven hebben een back-up van hun gegevens nodig om te voorkomen dat hun gegevens verloren gaan. Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven meerdere kopieën van hun gegevens moeten maken.

Ten eerste is het belangrijk voor de veiligheid van de gegevens. Als een bedrijf hun gegevens niet op meerdere plaatsen opslaat, is er een kans dat de gegevens verloren gaan als er iets gebeurt met de hoofdopslaglocatie. Met meerdere kopieën van de gegevens kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun gegevens veilig zijn.

Acronis Cyber Protect

Daarnaast is het ook belangrijk voor bedrijven om meerdere kopieën van hun gegevens te maken om de toegang tot deze gegevens te vergemakkelijken. Als er meerdere kopieën zijn, kan iedereen toegang krijgen tot de gegevens, wat productiever werk mogelijk maakt. Met meerdere kopieën van de gegevens kan een bedrijf zijn bedrijfsprocessen sneller en gemakkelijker uitvoeren.

Tot slot is het ook belangrijk om meerdere kopieën van gegevens te maken om verschillende versies van deze gegevens te vergelijken. Als er meerdere kopieën van de gegevens zijn, kunnen bedrijven de verschillen tussen de kopieën op een eenvoudige manier vergelijken. Ze kunnen de verschillen in de gegevens gebruiken om hun processen te verbeteren.

Om deze redenen is het belangrijk dat bedrijven meerdere kopieën van hun gegevens maken. Dit is volgens de Europese NIS2-wet verplicht, maar het is ook belangrijk voor bedrijven om hun gegevens veilig te houden, toegang te vergemakkelijken en verschillende versies van gegevens te vergelijken.

Eenvoudig een back-up realiseren voor jouw bedrijf

Als je werkt of van plan bent te gaan werken via Microsoft 365 voor Bedrijven of een Windows 365 cloud-pc dan kan je eenvoudig een geautomatiseerde back-up realiseren via een cloud back-up systeem. Bijvoorbeeld via Acronis Cyber Protect, via Acronis kan je kiezen voor een cloud back-up van je e-mail en bestanden in Microsoft 365 voor bedrijven of een complete back-up van het gehele systeem (een computer, notebook of cloud-pc.) Zie mijn werkplek beveiligings pakket voor meer informatie hierover.

ESET protect banner
Vorig bericht
Wat is het verschil tussen een back-up en bestanden synchroniseren met de cloud?
Volgend bericht
Europese NIS2-wet: Endpoint security vereisten voor bedrijven.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit