Europese NIS2-wet: Back-up vereisten voor bedrijven.

Europese NIS2-wet: Back-up vereisten voor bedrijven.

De Europese NIS2-wet vereist dat bedrijven hun gegevens twee keer kopiëren. Bedrijven hebben een back-up van hun gegevens nodig om te voorkomen dat hun gegevens verloren gaan. Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven meerdere kopieën van hun gegevens moeten maken.

Ten eerste is het belangrijk voor de veiligheid van de gegevens. Als een bedrijf hun gegevens niet op meerdere plaatsen opslaat, is er een kans dat de gegevens verloren gaan als er iets gebeurt met de hoofdopslaglocatie. Met meerdere kopieën van de gegevens kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun gegevens veilig zijn.

Acronis Cyber Protect

Daarnaast is het ook belangrijk voor bedrijven om meerdere kopieën van hun gegevens te maken om de toegang tot deze gegevens te vergemakkelijken. Als er meerdere kopieën zijn, kan iedereen toegang krijgen tot de gegevens, wat productiever werk mogelijk maakt. Met meerdere kopieën van de gegevens kan een bedrijf zijn bedrijfsprocessen sneller en gemakkelijker uitvoeren.

Tot slot is het ook belangrijk om meerdere kopieën van gegevens te maken om verschillende versies van deze gegevens te vergelijken. Als er meerdere kopieën van de gegevens zijn, kunnen bedrijven de verschillen tussen de kopieën op een eenvoudige manier vergelijken. Ze kunnen de verschillen in de gegevens gebruiken om hun processen te verbeteren.

Om deze redenen is het belangrijk dat bedrijven meerdere kopieën van hun gegevens maken. Dit is volgens de Europese NIS2-wet verplicht, maar het is ook belangrijk voor bedrijven om hun gegevens veilig te houden, toegang te vergemakkelijken en verschillende versies van gegevens te vergelijken.

Eenvoudig een back-up realiseren voor jouw bedrijf

Als je werkt of van plan bent te gaan werken via Microsoft 365 voor Bedrijven of een Windows 365 cloud-pc dan kan je eenvoudig een geautomatiseerde back-up realiseren via een cloud back-up systeem. Bijvoorbeeld via Acronis Cyber Protect, via Acronis kan je kiezen voor een cloud back-up van je e-mail en bestanden in Microsoft 365 voor bedrijven of een complete back-up van het gehele systeem (een computer, notebook of cloud-pc.) Zie mijn werkplek beveiligings pakket voor meer informatie hierover.

Vorig bericht
Wat is het verschil tussen een back-up en bestanden synchroniseren met de cloud?
Volgend bericht
Europese NIS2-wet: Endpoint security vereisten voor bedrijven.

Wellicht ook interessant:

Chi Computers E-Book Veilig Online Werken

Download het gratis e-book: Veilig Online Werken.

Gratis e-book: Veilig Online Werken.

Chi Computers E-Book Veilig Online Werken

Het 1e gedeelte is een checklist zodat je snel inzicht hebt in stappen die je kan ondernemen, in het 2e gedeelte wordt elk onderwerp extra toegelicht met meer informatie.

Ontvang naast het e-book, maandelijks praktisch tips via onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.