2 staps verificatie met de Microsoft Authenticator-app gebruiken (zakelijk)

Als je voor de eerste keer 2 staps verificatie gaat gebruiken, ga dan eerst via de browser naar office.com en meld je aan met jouw zakelijke account. Als de 2 staps verificatie door de beheerder is ingeschakeld dan wordt er gevraagd om je gegevens te controleren en deze toe te voegen.

Contact gegevens invullen

Als je it beheerder 2 staps verificatie heeft aangezet wordt er gevraagd tijdens het aanmelden om je 06 nummer te controleren of toe te voegen. Daarna wordt er gevraagd om een alternatief e-mailadres toe te voegen.

Als je 06 nummer en alternatief e-mailadres al zijn ingesteld dan worden deze nogmaals gecontroleerd.

Ik krijg geen wizard om mijn gegevens te controleren.

Dan staat 2 staps verificatie waarschijnlijk nog niet aan, je kan alvast jouw contact gegevens toevoegen via deze stappen. Ga naar https://myaccount.microsoft.com

beveiligings gegevens toevoegenSelecteer beveiligings gegevens in het linker menu of via de koppeling in het deel venster beveiligings gegevens .  Selecteer vervolgens methode toevoegen in het deel venster beveiligings gegevens

Microsoft Authenticator-app toevoegenVoeg met methode toevoegen jouw 06 nummer en alternatief e-mailadres toe

Microsoft Authenticator-app gebruiken en toevoegen

Voordat je de Microsoft Authenticator-app gaat gebruiken is het belangrijk dat je contact gegevens kloppen en in je account staan. Via myaccount.microsoft.com, beveiligings gegevens kan je controleren of deze erin staan.

Microsoft Authenticator-app via de wizard: als je via office.com via bovenstaande uitleg al automatisch door de wizard bent gegaan. Dan verschijnt automatisch de optie om de Microsoft Authenticator-app toe te voegen.

Als de wizard niet naar voren kwam ga dan naar myaccount.microsoft.com, beveiligings gegevens en methode toevoegen. (Hier selecteer je de Microsoft Authenticator-app.)

Onderstaande stappen zijn hetzelfde om de app in te stellen.

Microsoft Authenticator-app instellen

Microsoft Authenticator-app downlaoden

Download de Microsoft Authenticator-app vanuit de Google Play store of de Apple app store, te herkennen aan het blauwe slot icon zoals hierboven.

Microsoft Authenticator-app

Open de app en klik op account toevoegen, hier selecteer je werk of school account.

Microsoft Authenticator-app qr code

De app gaat meestal automatisch naar de QR code, in andere gevallen klik op de optie QR Code scannen. In je portaal als je op volgende klikt dan verschijnt de QR code die je kan scannen met je telefoon.

Het kan zijn dat je telefoon vraagt voor toestemming om je camera te gebruiken.

Microsoft Authenticator-app

Na het scannen van de code verschijnt jouw account in de app, daarna wordt er een verzoek gestuurd naar de app voor goedkeuring om te controleren of alles werkt. Daarna is de app ingesteld en kan je voortaan inloggen met 2 staps verificatie.

Vorig bericht
Automatisch een back-up van je documenten, afbeeldingen en desktop
Volgend bericht
OneDrive Sync oplossen: bestand kan momenteel niet geopend worden.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.