Handige back-up met een Synology NAS

De laatste tijd wordt er steeds meer gepraat over de back-up mogelijkheden binnen office 365. Vele denken dat als je werkt in de cloud dat je automatisch een back-up hebt van je gegevens. Dit is niet waar, werken in de cloud of gebruik maken van een cloud opslag zorgt er enkel voor dat je overal toegang hebt tot je gegevens.

Als je bestanden verwijdert uit je cloud dan komen deze 14 tot 30 dagen in een prullenbak en daarna worden ze definitief verwijdert. Hetzelfde gebeurt als je bijvoorbeeld op je telefoon een foto verwijdert dan kan je deze foto nog steeds zien in de prullenbak en binnen die termijn herstellen. daarna worden ze verwijdert.

Als je zelf e-mails en bestanden niet verwijdert en netjes in een archief opslaat in office 365 dan blijven deze bestanden altijd bewaard in de cloud.

Wat kan er fout gaan ?

De meest voorkomende problemen rondom dataverlies komt door een onbedoelde handeling, bijv per ongeluk worden er bestanden, e-mails verwijdert. Of door een malware infectie of een succesvolle hack poging.

Dataverlies kan je eenvoudig voorkomen door je jezelf alert te houden en niet zomaar bestanden te verwijderen. Bijvoorbeeld eerst archiveren voor een bepaalde periode en daarna verwijderen.

Zorg voor goede web beveiliging bijvoorbeeld met G-data antivirus en 2 staps verificatie voor office 365. Om malware, phising en hackers tegen te houden.

Synology NAS

Stel het gaat toch fout, hoe kan je dit voorkomen ? Met een back-up systeem voor office 365 kan je het risco beperken en je hebt gelijk een extra back-up van je bestanden.

Je kan ervoor kiezen om een extra cloud opslag te gebruiken als back-up bijvoorbeeld via Skykick Of met een Synology NAS (een netwerk hardeschijf op kantoor) Een Synology NAS geeft een bijkomend voordeel omdat je fysiek een systeem in je kantoor hebt staan voor de back-up. Daarnaast maakt de Synology NAS automatisch een extra back-up op de 2e hardeschijf. Automatisch heb je een dubbele back-up van je bestanden.

Advertentie van onze partner informer online:

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.
[mailpoet_form id=”1″]

carlo konijn

Extra hulp nodig?

Hebt je een vraag naar aanleiding van dit artikel ? Laat hieronder een reactie achter of stuur een whatsapp bericht

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.
[mailpoet_form id=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.