Wat is een goede Android telefoon ?

Er zijn veel verschillende Android telefoons en soms lijkt het wel of er elke week een nieuwe op de markt komt, hierdoor is het kiezen van een goede Android telefoon soms lastig. Dus laten we bij begin beginnen zodat je eenvoudig een goede Android telefoon kan kiezen.

De snelheid van een Android telefoon

Allereerst de snelheid, de snelheid van een Android telefoon wordt bepaald door de processor, het interne werkgeheugen en de opslagruimte van het toestel. De meeste toestellen worden gemaakt met een Mobile processor genaamd snapdragon. Het type snapdragon processor verschilt per telefoon, in veel gevallen hoe duurder de telefoon des te hoger en sneller de processor. Maar om het je makkelijk te maken neem eens een kijkje bij cpu benchmark met alle Android telefoons. In deze benchmark kan je eenvoudig elk type telefoon opzoeken en he hoger de score des te sneller het toestel

RAM geheugen van een Android toestel

Het RAM geheugen van een Android toestel bepaalt hoe snel een app start of hoe makkelijk en snel je kan wisselen tussen apps. De meeste toestellen worden uitgerust met 2GB RAM geheugen dit is voor basis gebruik. Denk hierbij aan een paar foto’s maken, bellen, whatsapp en een beetje internet en e-mailen. Mid range toestellen worden meestal uitgerust met 3 a 4 GB RAM geheugen, hierdoor draait het toestel sneller en kan je makkelijker wisselen in apps. Deze toestellen komen meestal ook eerder in aanmerking voor nieuwere Android versies (Firmware updates).

Firmware updates zijn onder andere beveiliging updates of vernieuwingen voor de software.  Stel er wordt een beveiligingslek gedetecteerd waardoor je toestel vatbaar wordt voor malware of hackers. Dan wordt dit meestal met een firmware update opgelost. Nieuwe firmware updates kunnen meer gaan eisen van het toestel waardoor modellen met tekort RAM buiten de mand vallen. Dit is eerder gebeurd met toestellen die maar 1 GB RAM hadden en dat is zonde.

High end Android telefoons worden eerder uitgerust met 4 a 6 GB RAM, deze toestellen zijn in veel gevallen bedoeld om veel spelletjes mee te spelen op je telefoon.

Opslagruimte

Het besturingssysteem Android gebruikt opslagruimte op het toestel voor het laden van apps en werkt het beste als er altijd vrije ruimte beschikbaar is. Het besturingssysteem (je telefoon) zal langzamer gaan werken als er niet genoeg opslagruimte beschikbaar is. Gelukkig kan je in vrijwel elk toestel de opslagruimte uit breiden met een MicroSD geheugen kaart als je opslagruimte vol raakt.

Wat ga je doen met je Android telefoon ?

Nu hebben we het kort gehad over de processor, RAM en de opslagruimte. Nu komt het belangrijkste wat wil je met je toestel gaan doen.

Als je bijvoorbeeld wilt bellen, SMS, WhatsApp, internet en e-mailen, dan kan je eenvoudig beginnen met een toestel met 2GB RAM en een opslagruimte van 32GB zoals de Asus Zenfone l1

Als je voor de komende tijd een goede telefoon wilt, lekker snel en als je er iets meer mee gaat doen dan is kan je eenvoudig beginnen met een toestel met 3 a 4GB RAM en een opslagruimte van 64GB zoals de Asus Zenfone Max M2

Wil je gewoon het beste van het beste en alles in een flitsbeweging dan kom je bij de high end toestellen met 4 a 6 GB RAM met min. 64GB opslagruimte Zoals de Asus Zenfone 5z.

Handig om te weten

Android telefoons zijn er meestal in het formaat 5.5” of 6.3” het is handig om te weten dat een 5.5” toestellen makkelijk in je broekzak past met een 6.3”wordt dit al lastiger.

Het Android besturingssysteem biedt in de Google play store veel verschillende apps aan, apps die door Google zijn geverifieerd met Google play protect zijn gecontroleerd op malware. Apps zonder deze keuring kunnen informatie van je telefoon opvragen waar je niet om hebt gevraagd. Het is raadzaam om een antivirus op je toestel te installeren om je hier tegen te beschermen.

Ook als je veel gaat internetten of e-mailen is het tegenwoordig raadzaam om een antivirus op je toestel te gebruiken, bijvoorbeeld G-Data security voor Android.

UI (user interface) Android telefoon

Elke fabrikant gebruikt in veel gevallen zijn eigen UI, de user interface is een schil die bepaalt hoe je telefoon eruit ziet en werkt, bijvoorbeeld dat je bepaalde widgets kan installeren of als je naar links swipt dan komt je agenda tevoorschijn. Bij het kiezen van een Android telefoon is het raadzaam om te bekijken of deze gebruikers interface van de fabrikant bij je past.

Microsoft launcher

Wil je zelf meer controle over je gebruikers interface ? Dan is wellicht de Microsoft launcher iets voor je. Het is een handige app van Microsoft waarmee je zelf eenvoudig kan bepalen hoe het home screen eruit ziet met de apps die je regelmatig gebruikt. Zonder overbodige promotie apps die meestal door de fabrikant worden mee geïnstalleerd. De Microsoft launcher kan je eenvoudig downloaden via de Google play store.

Heb je nog vragen of opmerkingen ? Laat het me weten hieronder bij de reacties. Of ben je zelf op zoek naar een Android telefoon bekijk dan eens ons assortiment Asus Zenfone telefoons

ESET protect banner
Vorig bericht
7 handige tips voor een veilige werkplek
Volgend bericht
Keuzehulp: Welke games kan ik spelen op mijn systeem.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit