Windows 10 creator update privacy instellingen aanpassen

Windows 10 loopt weer op her randje als het gaat om de privacy instellingen rondom reclame en het verzamelen van data op Windows 10 systemen. Gisteren stond er een artikel hierover in het NRC en wederom dacht ik waarom jongens, laat ons zelf beslissen of we onze gegevens willen delen.

Via deze stappen kan je de privacy instellingen aanpassen.

Klik op start en ga naar instellingen > privacy > Klik op de betreffende privacy instellingen om ze  uit te schakelen.

Wifi wachtwoorden delen uitschakelen

Windows 10 heeft een nieuwe instelling toegevoegd voor internet: de WiFi Sense. Met deze functie kan je jouw wifi verbinding delen met je vrienden zonder dat zij het wachtwoord van jouw wifi verbinding moeten invoeren. Aan de ene kant dus erg makkelijk, aan de andere kant brengt het ook wel wat privacy gevaren met zich mee. Want dit betekent namelijk ook dat jouw wifi wachtwoorden die je hebt opgeslagen op je Windows 10 apparaat worden gedeeld met Microsoft. Zo verzamelt Microsoft dus jouw wachtwoorden

De WiFi Sense instellingen zitten niet in het reguliere privacy menu, maar deze kan je vinden via Start of via het Actiecentrum > Instellingen > Netwerk en internet > Wifi-instellingen beheren > Wifi-inzicht. Kijk bij ‘Netwerken die ik selecteer, wil ik delen met mijn’ en haal de vinkjes weg bij: Outlook.com contacten, Skype contacten, Facebook friends en alle andere diensten die je daar ziet.

Bron vermelding, NRC en mijn online identiteit

Vorig jaar had Arjen Lubach al een aflevering besteed aan privacy, voor iedereen die graag wil mee lachen kijk dan even mee met onderstaande film fragment.

close

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Advertentie van onze partner inktweb:

Gratis E-books
Download gratis onze e-books

G-Data internet security
Veilig online op al jouw apparaten

Goose VPN
Veilig online surfen met Goose VPN

Ziggo Zakelijk internet
Snel internet voor ondernemerscarlo konijn

Extra hulp nodig?

Hebt je een vraag naar aanleiding van dit artikel ? Laat hieronder een reactie achter of stuur een whatsapp bericht

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Menu