affiliate marketing

Doorverwijs marketing ( affiliate ) is een interessante methode om resellers te creëren of mensen die graag iets bij wil verdienen en jouw producten willen aanbieden op bijvoorbeeld een blog met doorverwijs marketing. Met deze vorm van marketing creëer je een speciale link of een knop en iedere keer als iemand daar op klikt wordt er in jouw systeem geregistreerd van welke website deze bezoeker afkomstig is en via welke aangesloten reseller of partner. En als deze bezoeker een van jouw producten koopt krijgt de reseller een provisie op het aankoop bedrag. Affiliatie marketing wordt bijvoorbeeld ook gebruikt door bol.com bij bol.com kan je je aanmelden bij het partnerprogramma en dan krijg je speciale links die je kan toevoegen aan je website, iedere keer als er iemand op klikt en daarna producten besteld dan krijg je van bol.com een kleine provisie.

Als je deze vorm van marketing wil gebruiken voor je eigen website heb je een affiliatie systeem nodig, een van deze systemen is bijvoorbeeld Daisycon of bijvoorbeeld als je een woocommerce webshop hebt zijn er verschillende plug-ins die dit mogelijk maken via deze plugins kan je accounts aanmaken voor resellers of weder verkopers die een eigen links kunnen maken aan de hand van jouw producten waaraan jij kan aangeven per product wat voor provisie ze kunnen verdienen deze systemen zijn in eenvoudig te maken en in te stellen vooral als je naar systemen kijkt zoals daisycon.

Is affiliate marketing iets voor jouw ? Dit is geheel afhankelijk van het product dat je verkoopt het is belangrijk om te weten dat de provisie die jij iemand gaat uitbetalen bij de verkoop van een van jouw producten dat het rendabel is voor een reseller of wederverkoper.  Bijvoorbeeld een product  van € 50 zal misschien een provisie hebben van  € 5,- of € 10,-  er zullen niet veel mensen zijn die voor € 5,- of € 10 jouw willen gaan promoten het kost immers een beetje te veel tijd als je een product hebt van bijvoorbeeld € 200 en de wederverkoper krijgt € 50 dan wordt het al interessanter en dit is iets wat je voor jezelf goed moet onderzoeken voordat je begint met wederverkoop marketing (affiliate)

Mocht je hierbij hulp nodig hebben via onze website abonnementen, beheren wij jouw affiliate marketing systeem i.c.m. je website.

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Adverteren via Facebook
Volgend bericht
Windows 10 creator update privacy instellingen aanpassen

Wellicht ook interessant:
Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Nieuwste blog berichten
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Extra hulp nodig?

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen en/of opmerking laat hieronder een reactie achter.

Of plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.
Menu