Het belang van Bitlocker versleuteling via Kaspersky KES Cloud.

Bitlocker versleuteling is een vereisten voor bedrijven met Windows systemen. Via Bitlocker wordt het systeem versleuteld zodat de data op het systeem alleen toegankelijk is door het bedrijf en niet door iemand anders.

Het is een anti diefstal bescherming voor als het systeem wordt gestolen of kwijtraakt. Het is namelijk relatief eenvoudig om de SSD uit het systeem te halen en aan te sluiten op een ander systeem om toegang te krijgen tot de gegevens op de SSD-schijf.

Om dit te voorkomen maken we gebruik van Bitlocker voor Windows systemen. De SSD-schijf wordt versleutelt met een lange pincode en een lange herstel sleutel. Het is uiteraard van belang om een pincode te verzinnen dit niet makkelijk is te raden. Anders heeft het niet zoveel zin om het apparaat te versleutelen.

Daarna krijg je een herstel sleutel, dit is een lange code in het geval je jouw pincode vergeet zodat je eenmalig het apparaat kan ontsleutelen en daarna een nieuwe pincode kan instellen. Deze herstel sleutel dien je uiteraard goed op te bergen op een veilige plek.

Chi Computers Endpoint securityEen alternatief is de versleuteling laten beheren via Kaspersky KES cloud. Dan wordt de herstel sleutel opgeslagen (versleuteld) in jouw Kaspersky bussiness account. Hierdoor is er automatisch voor jouw een kopie van jouw herstel sleutel. In het geval dat je jouw herstel sleutel kwijt raakt.

Het is ook handig als je meerdere medewerkers hebt en via een centrale plek alle apparaten wilt beheren, versleutelen of de herstel sleutel wilt opvragen.

Werkplek beveiliging pakket

Deze functionaliteit is inbegrepen in mijn werkplek beveiliging pakketten, waarmee je eenvoudig jouw apparaten kan versleutelen.

Vorig bericht
World Backup Day, het belang van back-ups voor bedrijven.
Volgend bericht
E-mail filtering met Kaspersky security voor Microsoft 365 voor Bedrijven.

Wellicht ook interessant:

Veilig Online Werken.

Chi Computers E-Book Veilig Online Werken

Download het gratis e-book: Veilig Online Werken.