Online back-up bewaar je bestanden in de cloud

Backups, backups en nog eens backups we weten allemaal dat we het moeten doen en in veel gevallen vergeten we het weer en dan zal je net zien dat er iets gebeurt en dan ? ja had ik maar..

Een online backup in de cloud

Veel mensen vinden het nog eng, maar werken in de cloud via een vertrouwde provider heeft zich allang bewezen. Bijvoorbeeld Microsoft OneDrive, deze handige online back-up tool wordt standaard meegeleverd bij Windows 10 en is zo eenvoudig te gebruiken. En  heel belangrijk Microsoft voldoet aan alle EU richtlijnen, ze waren zelfs de eerste. Kortom wees gerust deze cloud dienst heeft zich allang bewezen en het kan je juist zo goed helpen en ontzorgen.

Zowel zakelijk en prive hebben we veel gegevens digitaal en als we deze kwijt raken, nouw daar willen we niet eens aan denken. Voor zelfstandigen en bedrijven is het ondertussen helemaal een must have, want nouw hetzelfde daar willen we niet aan denken.

Microsoft OneDrive als online backup

Als je gebruik gaat maken van Microsoft OneDrive dan krijg je een extra map in de verkenner, of bij de mac in de finder. Je bent waarschijnlijk gewend om je bestanden op te slaan in mijn documenten, mijn afbeeldingen, mijn muziek enz. Dezelfde mappen kan je blijven gebruiken, we veranderen alleen de locatie naar OneDrive. Zodat je bestanden lokaal zijn opgeslagen en in de cloud via OneDrive. Zo kan je blijven werken zoals je gewend bent en heb je altijd een back-up van je bestanden.

Naast elk bestand komen de volgende symbolen naast te staan zodat je altijd weet of de back-up nog bezig is of gereed.

windows 10 fall creator update de nieuwe onedrive client en updateJe hebt altijd inzicht in je back-up zonder dat je daar extra handelingen voor hoeft uit te voeren. Kortom lekker makkelijk zonder gedoe, stap je ook over naar de cloud ?

In ons zakelijke pakket en ons thuis pakket krijg je van ons een OneDrive back-up, zo heb je alles voor jezelf in een keer geregeld.

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Wat is het verschil tussen pop, imap en exchange e-mail ?
Volgend bericht
Hoe kan ik mijn computer versnellen ?

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

m365
Menu