Hoe kan ik mijn computer versnellen ?

Ik krijg deze vraag met enige regelmaat en het antwoord is vrij simpel koop een goede computer of notebook en niet de eerste de beste die in de aanbieding is. Vervolgens bepaal voor jezelf heel goed waar je de computer of notebook voor gaat gebruiken en op basis van die vereisten gooi er nog wat bovenop. De kans is groot dat je na een paar jaar toch meer gaat doen of door nieuwe updates kan je systeem wel een boost gebruiken.

Je computer of notebook versnellen via een software tool

Nee! Begin er niet aan, de meeste tools komen met een virus of malware en maken meer kapot dan dat ze goed doen. Het is verstandiger om te kijken of je alle software op je computer nog wel gebruikt of wellicht staan er promotie programma’s op je systeem die je computer vertragen die je toch al niet gebruikt. Het opschonen van dit soort programma’s heeft een veel betere invloed op je systeem dan een software tool die het zo genaamd voor je doet.

Antivirus pakket

Er zijn veel verschillende antivirus pakketten, echter de meeste vertragen je systeem enorm. Let goed op welk antivirus pakket je gebruikt en de vereisten van het pakket. Zorg ervoor dat deze overeenstemmen met de systeemeisen van je systeem. Zelf ben ik een groot fan van G-Data antivirus en voor de zakelijke markt Microsoft intune. Beide pakketten hebben een lage vereisten en vertragen je systeem nauwelijks.

Samsung 960 evo 1000gb

Je computer of notebook versnellen met een hardware upgrade

Als je van plan bent om je systeem een hardware boost te geven raad ik je aan om je werkgeheugen te vergroten en als je nog gebruik maakt van een traditionele harde schijf deze te vervangen door een SSD ( Solid State Drive ) een SSD maakt een groot verschil op de prestatie van je computer of notebook.

Een onderhoudsbeurt op z’n tijd

Het is altijd goed om je systeem geregeld een onderhoudsbeurt te geven, in ons zakelijke pakket doen we dit voor zelfstandigen met enige regelmaat en voeren we pro-actief werkzaamheden uit. Voor consumenten doen we deze werkzaamheden jaarlijks via ons thuis pakket.

close

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Advertentie van onze partner inktweb:

Gratis E-books
Download gratis onze e-books

G-Data internet security
Veilig online op al jouw apparaten

Goose VPN
Veilig online surfen met Goose VPN

Ziggo Zakelijk internet
Snel internet voor ondernemerscarlo konijn

Extra hulp nodig?

Hebt je een vraag naar aanleiding van dit artikel ? Laat hieronder een reactie achter of stuur een whatsapp bericht

Blijf op de hoogte

Ontvang 2x per maand handige tips en persoonlijk advies.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.

Menu