Handige bespaartips voor zakelijk bellen

Een goede ondernemer houdt altijd inzicht in zijn of haar uitgave in het bedrijf, Zakelijk bellen wordt hierin nog alles vergeten bijgaand een aantal handige bespaar tips.

Zakelijk bellen voor ondernemers

Zakelijk bellen verschilt per onderneming, de meeste starters en / of zpp’ers beginnen met een 06 nummer voor de zaak en zien vanzelf waar het schip strandt. Echter heb je met deze oplossing je bestaande telefoon in gebruik (privé telefoon) of een extra toestel gekocht voor zakelijk gebruik. Bij de eerste oplossing combineer je privé met zakelijk het zal ongetwijfeld gebeuren dat jouw klanten je altijd dag en nacht kunnen bellen. Dit zijn ze immers gewend met 06 nummers onder het motto altijd bereikbaar.

Met een los zakelijk toestel maak je hier al een splitsing, echter heb je wel altijd een 2e toestel bij je. En natuurlijk opletten dat ook deze opgeladen blijft, als je deze bijvoorbeeld op kantoor laat liggen.

De overstap naar een zakelijk nummer en vast toestel

Het klinkt bijna ouderwets om een vast toestel te gebruiken, maar we zien een sterke groei en vraag naar vaste toestellen en de mogelijkheden van een vast nummer. Veel ondernemers beginnen zich steeds meer te irriteren aan whatsapp en andere vormen van instant messaging, aangezien hun klanten hier iets te makkelijk mee omgaan en gebruik van maken.

Voor de meeste van ons als je werkdag erop zit wil je gewoon naar huis en niet bekogeld worden met nog eens een tal berichten, kan je dit nog even regelen. In mijn tijd ging dit via MSN Messenger was ook iets te makkelijk in het gebruik. En dat werd toen al gemarkeerd als vervelend puber gedrag.

Als we kijken naar grote bedrijven, die kopen een eigen telefooncentrale en gaan zelf telefoonnummers toewijzen aan hun medewerkers of afdelingen. En indien nodig laten ze gespreken doorschakelen naar toestellen thuis voor de thuiswerkers of naar hun smartphone (meestal zakelijk). Om ervoor te zorgen dat alle klanten ten alle tijden kunnen bellen naar het vaste nummer en niet gebruik kunnen maken van whatsapp (geen 06 nummer) om enige grens te bewaken tussen privé en zakelijk.

actieve gebruikers social media

VoIP Telefonie (zakelijk bellen voor ondernemers)

Deze mogelijkheid is er ook voor starters en bestaande zzpérs via een VoIP oplossing. Moeilijk woord gewoon bellen via internet met een vast toestel of uw smartphone. easy as pie. De meeste zullen een vergelijkbare oplossing afnemen i.c.m. een alles in 1 pakket van ziggo of KPN, hiervoor betaal je ongeveer € 2,- a € 6,- per maand voor excl. belkosten. Tegen een bijbetaling van € 10 a € 15,- kan je een onbeperkt bellen per lijn afsluiten om je kosten vast te houden. Deze optie heeft z’n beperkingen rondom voicemail en doorschakel opties.

Een 2e mogelijkheid is VoIP Telefonie via een telecom provider, net zoals je bij ons kan afnemen. Dan huur je net zoals bij webhosting alleen het onderdeel van een telefooncentrale dat je nodig hebt voor je onderneming. Echter krijg je dan net zoals bij grote bedrijven met een eigen telefooncentrale alle VoIP opties tot je beschikking zonder extra kosten.

Zoals:
Doorschakelen: Flexibel je toestel doorschakelen of automatisch bijvoorbeeld als je even niet op kan nemen, of als je een bepaalde dag niet werkt.
Smartphone app: uitbellen met je vaste zakelijke nummer, houw hiermee privé en werk gescheiden.
Voicemail: Met voicemail to e-mail komt elk voicemail bericht automatisch in uw e-mailbox met de gegevens van de betreffende beller
Welkomstboodschap: Spreek zelf of laat een boodschap professioneel inspreken ter aankondiging als iemand belt.
Wachtrij: Bij het doorschakelen naar een collega’s komt de beller automatisch in de wachtrij met een wachtmuziek.
IVR keuzemenu: begeleid uw beller automatisch naar de juiste afdeling of werkplek.

Kosten voor VoIP telefonie zijn maandelijks aanpasbaar en gaan per gebruiker, op deze manier kan je eenvoudig schakelen rondom je telefonie. Een onbeperkt bellen bundel samen met een 10 tal bedrijfsnummers begint vanaf € 16,- per maand, per gebruiker. samen met alle telefonie opties tot je beschikking heb je alle voordelen van zakelijk bellen voor een vaste lage prijs. voor een complete rondleiding rondom VoIP Telefonie bekijk dan onze voip tour of onze telefonie oplossing

ESET protect banner
Vorig bericht
Wat kosten de juiste communicatie tools voor een bedrijf ?
Volgend bericht
KPN stopt met ISDN

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Krijg 6 maanden lang toegang tot de Chi Computers – Academy en ontvang elke 6 weken een korte leuke training om mee te beginnen

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

6 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Ontvang elke 6 weken een leuke online training om jouw bedrijf beter te beveiligen, elke 2 weken ontvang je praktische tips.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Acronis cyberfit