Aankoopadvies: Microsoft Surface Pro voor Bedrijven.

Microsoft Surface Pro, optimale vrijheid om te werken waar jij wilt.

Je overweegt een Microsoft Surface Pro te kopen, maar welk model is dan het meest praktisch voor jouw om mee te werken? In onderstaande blog zal ik de verschillen uitleggen van de verschillende Microsoft Surface Pro Modellen.

Op dit moment (2023) zijn er 3 verschillende modellen van de Microsoft Surface Pro, de Surface Pro 8 (intel) met 4G, de Surface Pro 9 (Intel) zonder 4g en de Surface Pro 9 (ARM) met 5g. De Microsoft Surface Pro 9 is eind 2022 geïntroduceerd en de Surface Pro 8 het jaar daarvoor. Het zou kunnen dat we aan het einde van 2023 de Surface Pro 10 wordt uitgebracht met een nieuwe intel CPU maar dit is nog niet zeker.

Klinkt een beetje complex, maar valt gelukkig mee.

De Microsoft Surface Pro werd altijd uitgeleverd met een Intel CPU en toen had je de modellen met alleen wifi of wifi en 4g. Dit zijn we eigenlijk gewend van tablets, kijk bijv. naar Apple iPads daarbij heb je ook altijd de keuze voor alleen wifi of wifi en cellular (4g)

Dit is ook altijd zo geweest met alle Microsoft Surface Modellen, tot de ARM cpu werd geïntroduceerd van qualcom met de Surface Pro x. ARM cpus zijn vergelijkbaar met een intel core i5 CPU en veiliger zijn dan Intel CPU’s (in ieder geval tot op heden, Intel komt vanzelf met een nieuwe CPU.) maar dat bewaar ik voor een ander blog bericht.

Het is belangrijker om te weten dat ARM CPU’s niet alle Windows apps ondersteunen en als je een ARM CPU overweegt eerst te controleren of alle apps daarmee werken.

ARM CPU’s zijn voor mobiel gebruik beter en zorgen ervoor dat de accu langer meegaat. Dit is ook de reden dat de Surface pro 9 5G alleen wordt geleverd met een ARM CPU en niet met een Intel CPU. Daar is niet iedereen het mee eens en daarom is de Surface Pro 8 (intel) met 4g nog steeds leverbaar.

De Surface pro 9 (ARM) heeft ook een webcam die kan mee bewegen als je bijvoorbeeld op staat of een presentatie geeft, de Surface Pro 9 (intel) heeft dit niet. Met deze reden verwachten we dat er straks een Surface Pro 10 wordt uitgebracht die alle functies voor intel en ARM weer samenvoegt.

Waarom zou je een Surface pro 9 (ARM) kopen?

Als je veel online vergaderingen hebt en je hebt vaak onderweg dan haal je het meeste uit de Surface pro 9 (ARM). Als je deze bijvoorbeeld combineert met een Windows 365 cloud-pc dan ben je ook niet beperkt kwa apps aangezien je jouw apps installeert op de Windows 365 cloud-pc.

Hierdoor kan je al aan de slag met een basis model van surface pro 9 (arm), aangezien je via de Windows 365 cloud-pc werkt.

Bovendien heb je dan de voordelen van de ingebouwde 5G en de uitgebreide Microsoft Teams mogelijkheden.

Surface pro 9 (arm) zonder Windows 365 cloud-pc

Als je gewoon op de tablet gaat werken met Microsoft 365 voor Bedrijven dan is het raadzaam om een hoger model te kopen met min. 16GB Werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Aangezien je alle apps gaat installeren op de tablet en meer gaat verwachten van het systeem.

Controleer uiteraard voor jezelf of alle apps die je gebruikt worden ondersteunt.

Surface pro 9 (intel) i.p.v. (ARM)

Voor de intel versie geldt hetzelfde verhaal, heb je een Windows 365 cloud-pc dan kan je al aan de slag met het basis model en zonder ga dan ook voor dezelfde specificaties met min. 16GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte.

In principe werken alle apps op de Intel versie je hebt geen beperkingen, houw er alleen rekening mee dat videobewerking apps niet optimaal werken op tablet aangezien je een aparte videokaart daarvoor nodig hebt.

Waarom zou je een Microsoft Surface Pro 8 kopen.

Wil je het beste van 2 werelden een Intel CPU met geen app beperking en 4G ingebouwd dan is de Surface Pro 8 nog steeds de beste keuze.

Accessoires voor de Microsoft Surface Pro

Bij een Microsoft Surface Pro wil je uiteraard een type cover, dit is eigenlijk een nobrainer aangezien het apparaat niet compleet is zonder deze. Tegenwoordig zijn er ook handige bundels beschikbaar de nieuwe type cover incl. slim pen 2.

De nieuwe type cover heeft een handig opberg vak voor de slim pen die overigens automatisch wordt opgeladen als je deze in het opberg vak plaatst.

Je kan ervoor kiezen om er een aparte muis bij te kopen als je dat prettiger vind i.p.v. het thouchpad. Je kan onder andere kiezen voor de Microsoft bluetooth muis of bijv. de Microsoft Arc muis.

Surface dock en monitor

Als je het prettiger vind om thuis of op kantoor een vaste werkplek te hebben kan je met de surface dock eenvoudig een vaste werkplek creëren. Je kan alle randapparatuur aansluiten aan de surface dock met 1 of 2 monitoren.

Als je de dock aansluit aan jouw surface pro dan kan je eenvoudig gebruik maken van alle randapparatuur en 1 of meerdere monitoren.

Indien gewenst kan je bijvoorbeeld een apart keyboard en muis gebruiken om er helemaal een vaste werkplek van te maken.

Microsoft Teams accessoires

Voor Microsoft Teams is het belangrijk om een goede headset te hebben, zeker als je ook van plan bent om op andere plekken te vergaderen of te telefoneren via Microsoft Teams. De draadloze Microsoft headset voor Microsoft Teams is een praktisch oplossing.

Mede omdat je deze eenvoudig kan meenemen en deze is altijd gekoppeld aan jouw tablet via bluetooth.

Microsoft service pakketten.

Bij een Microsoft Surface Pro krijg je standaard 1 jaar garantie (dit kan per winkel verschillen) Het is raadzaam om een uitgebreid garantie pakket erbij te kopen. Zou tenslotte zonde zijn als er na 1 jaar iets mee gebeurd.

Bij deze pakketten krijg je advanced exchange voor 3 of 4 jaar, als er hardware matig een defect is met jouw Surface pro dan wordt de tablet de volgende dag omgeruild met een nieuwe door Microsoft.

Dit is een handig voordeel zodat je niet te lang zonder tablet zit als er iets gebeurd. Het is uiteraard wel belangrijk dat je een back-up hebt van alle gegevens op jouw apparaat. Het oude model wordt namelijk leeggehaald en de nieuwe die je krijgt dien je alles opnieuw op te installeren.

Ik raad je aan om een Microsoft 365 voor bedrijven Premium pakket te kopen (mits je die al niet hebt) met jouw Surface Pro. Met Microsoft 365 Premium kan je het instellen van jouw apparaat automatiseren. Je hoeft alleen het hardware id te uploaden in het Microsoft 365 systeem, en daarna worden alle voor ingestelde instellingen toegepast op jouw nieuwe Surface Pro zonder dat je het zelf hoeft te doen.

Maak je gebruik van een Windows 365 cloud-pc dan is het minder spannend simpelweg de Windows 365 app installeren en je kan weer doorwerken op jouw nieuwe Microsoft Surface Pro.

Volgend bericht
Aankoopadvies: Microsoft Surface Go voor bedrijven.

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.