Aankoopadvies: Microsoft Surface Go voor bedrijven.

De mini Windows tablet voor onderweg, door het kleine formaal eenvoudig mee te nemen.

Surface Go3De Microsoft Surface Go is een 10 inch windows tablet, bedoeld voor frontline werkers of ondernemers die vaak onderweg zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan monteurs die bij elke klant een checklist invullen rondom werkzaamheden, uren registratie of direct foto’s willen uploaden naar hun cloud opslag.

Het is meestal net niet te doen met een smartphone, waardoor een tablet een praktischere keuze is. Bovendien zijn de meeste het WIndows besturingsysteem gewend of de apps die je gebruikt werken op Windows waardoor het eenvoudig werken is met deze mini tablet.

Technische specificaties van de Microsoft Surdace Go

De Microsoft Surface Go is beschikbaar in een basis uitvoering met een Intel pentium 4GB Werkgeheugen en 64Gb eMMC opslagruimte. Dit is eigenlijk markting technisch een beetje flauw aangezien het basis model alleen praktisch is met een Windows 365 cloud-pc. Voor het hedendaagse gebruik zijn die specs veel te laag.

Aanbevolen technisch specificaties

Het is aan te raden om te gaan voor de Intel core M3 met 8GB Werkgeheugen en min. 128GB SSD opslagruimte. Met deze specificaties draait de Microsoft Surface Go een stuk sneller. Houw er wel rekening mee dat de Surface GO een simpele tablet is, als je allemaal verschillende apps gaat openzetten met veel multitasken dan is een Microsoft Surface Pro een betere keuze.

Met 4G LTE ingebouwd

Een aantal modellen hebben 4G LTE ingebouwd, hiermee kan je eenvoudig een data abonnement afsluiten, zodat je overal eenvoudig internet hebt en niet afhankelijk bent van WiFI zeker als je vaak onderweg bent. (meest gekozen is een unlimted data pakket.)

Microsoft Surface Go3Voordelen met een Windows 365 cloud-pc

De Microsoft Surface Go is een flexibele compacte tablet, als je deze combineert met een Windows 365 cloud-pc en 4G internet krijg je een handige mobiele werkplek. Dankzij de Windows 365 cloud-pc gebruik je de snelheid van de cloud-pc waarmee je eenvoudig kan multitasken desondanks de basis specs van de Microsoft Surface GO.

Het is een praktische tablet om bij je te hebben als je vaak op bezoek bent bij klanten of vaak onderweg bent.

Accessoires voor de Microsoft Surface Go

Bij een Microsoft Surface Go wil je uiteraard een type cover, dit is eigenlijk een nobrainer aangezien het apparaat niet compleet is zonder deze type cover. Het is tevens raadzaam om een goede beschermcover erbij te kopen om jouw tablet tegen valschade te beschermen.

Je ervoor kiezen om er een aparte muis bij te kopen als je dat prettiger vind i.p.v. het thouchpad. Je kan onder andere kiezen voor de Microsoft bluetooth muis of bijv. de Microsoft Arc muis.

Surface dock en monitor

Als je het prettiger vind om thuis of op kantoor een vaste werkplek te hebben kan je met de surface dock eenvoudig een vaste werkplek creëren. Je kan alle randapparatuur aansluiten aan de surface dock met 1 of 2 monitoren.

Als je de dock aansluit aan jouw surface go dan kan je eenvoudig gebruik maken van alle randapparatuur en 1 of meerdere monitoren.

Indien gewenst kan je bijvoorbeeld een apart keyboard en muis gebruiken om er helemaal een vaste werkplek van te maken.

Microsoft Teams accessoires

Voor Microsoft Teams is het belangrijk om een goede headset te hebben, zeker als je ook van plan bent om op andere plekken te vergaderen of te telefoneren via Microsoft Teams. De draadloze Microsoft headset voor Microsoft Teams is een praktisch oplossing.

Mede omdat je deze eenvoudig kan meenemen en deze is altijd gekoppeld aan jouw tablet via bluetooth.

Microsoft service pakketten.

Bij een Microsoft Surface go krijg je standaard 1 jaar garantie (dit kan per winkel verschillen) Het is raadzaam om een uitgebreid garantie pakket erbij te kopen. Zou tenslotte zonde zijn als er na 1 jaar iets mee gebeurd.

Bij deze pakketten krijg je advanced exchange voor 3 of 4 jaar, als er hardware matig een defect is met jouw Surface pro dan wordt de tablet de volgende dag omgeruild met een nieuwe door Microsoft.

Dit is een handig voordeel zodat je niet te lang zonder tablet zit als er iets gebeurd. Het is uiteraard wel belangrijk dat je een back-up hebt van alle gegevens op jouw apparaat. Het oude model wordt namelijk leeggehaald en de nieuwe die je krijgt dien je alles opnieuw op te installeren.

Ik raad je aan om een Microsoft 365 voor bedrijven Premium pakket te kopen (mits je die al niet hebt) met jouw Surface Go. Met Microsoft 365 Premium kan je het instellen van jouw apparaat automatiseren. Je hoeft alleen het hardware id te uploaden in het Microsoft 365 systeem, en daarna worden alle voor ingestelde instellingen toegepast op jouw nieuwe Surface Go zonder dat je het zelf hoeft te doen.

Maak je gebruik van een Windows 365 cloud-pc dan is het minder spannend simpelweg de Windows 365 app installeren en je kan weer doorwerken op jouw nieuwe Microsoft Surface Go.

Vorig bericht
Aankoopadvies: Microsoft Surface Pro voor Bedrijven.
Volgend bericht
Aankoopadvies: wat is een goede zakelijke laptop?

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.