11-jarig jubileum: een verhaaltje over Chi Computers

11-jarig jubileum

Het is wat, alweer 11 jaar een eigen bedrijf. Wil je geloven dat ik me dit niet had voorgesteld dat ik zover zou komen. Ik hoop dat ik het mijn hele leven kan blijven doen, door ondernemerschap heb ik veel mogen leren en veel mogen ervaren.

Toen ik begon dan hoop je dat je dit soort mijpalen haalt, maar er komt natuurlijk best veel bij kijken als je voor jezelf begint. Het is allemaal vallen en opstaan en mee leren groeien met de stroom waar je in zit.

Ik ben opgeroeid in een klein dorpje, waar ik toen niet dacht aan een eigen bedrijf. Het was al een hele beleving om te mogen werken in een computer winkel. Ik weet nog goed dat ik stage ging lopen bij Pc-Top computers in Alkmaar en echt waar ik wist nog zo weinig.

Het zelf bouwen van een computer tjee dat was een beleving, hoe zit dat met een moederbord? Waar hoort elk onderdeel. Waarom kiezen we dit merk en niet anderen, maar binnen korte tijd kon ik zelf computers bouwen. Ik leerde zoveel over hardware en later natuurlijk ook software.

Al vond ik de apparatuur altijd interessanter.

Op een gegeven moment mocht ik voor het eerste iemand helpen in de winkel. De baas zei je weet genoeg probeer maar, beetje zenuwachtig natuurlijk. Maar daar ging ik, een aardige mevrouw die had een nieuw beveiligings pakket nodig.

Ah maar dat wist ik wel, ik kon haar keurig de verschil in merken uitleggen en de verschillen tussen een antivirus, internet security en totaal pakket. Ze koos een internet security pakket op basis van mijn aanbeveling.

Ik was zo trots op mezelf, al dat leren en hier het resultaat een blije klant. Dat was het begin van mijn carrière, hoe leuker is het om mensen blij te maken met techniek.

pctop

En zo ging alles van start

Na 7 jaar werken in de computer winkel, veel ervaring en destijds waren we nog verkozen als beste computer winkel in omgeving. Je raadt het, ik wilde voor mezelf verder een eigen bedrijf starten. Ik zag het helemaal voor me een eigen computer winkel.

Uiteindelijk koos ik ervoor om simpel te beginnen een kantoortje, begin met lage kosten en ga stapsgewijs opbouwen. Je weet tenslotte niet hoe het loopt en welke uitdagingen je tegemoet komen.

Er kwamen ook nieuwe zaken op mijn mijn pad doordat ik voor mezelf begon. In de computerwinkel hadden we een website en email. Dat moest ik nu zelf regelen, het viel me op dat veel startende ondernemers begonnen met een gmail, hotmail of ziggo emailadres. Ja dat vond ik niks (nog steeds overgings), de professionele uitstraling vind ik belangrijk.

Kortom een hosting pakket voor mijn e-mail en website, de website wilde ik graag zelf bouwen. Ze hadden een website builder en daar kon ik mooi mijn website meemaken. Vrijsnel stond het online en de eerste klanten vonden me ook, dat was een leuke bonus.

In het begin deed ik voornamelijk computer, notebook reparaties. Dit was in mijn ogen de mooiste manier om te beginnen om computerproblemen voor klanten op te lossen.

Vrij snel had ik meerdere reparaties in de week, het hield me lekker bezig.

Microsoft 365Techniek voor me laten werken.

Op een gegeven moment liep ik een beetje vast met de techniek die ik zelf gebruikte voor mijn bedrijf. De e-mail was niet altijd snel, back-ups handmatig maken was vervelend en mijn 06 nummer. (toch liever een vast nummer maar wel met een app op mijn mobiel.)

Dat was wel even puzzelen, werken in de cloud was toen relatief nieuw (2012). Ik kwam in aanraking met Microsoft office 365 (tegenwoordig Microsoft 365). Een cloud pakket van Microsoft met zakelijke e-mail, cloud opslag en Microsoft office.

Mijn bestaande e-mail had maar een opslagruimte van 5GB en dit was niet genoeg, met office 365 kreeg ik 25GB (tegenwoordig 50GB). Dat was wel fijn, de meeste e-mails wil ik graag bewaren al niet archiveren dus dat was een mooi plus punt.

De zakelijke e-mail van Microsoft had nog een mooi plus punt (Exchange Online), Ik kon namelijk mijn e-mail, agenda en contacten synchroniseren op al mijn apparaten. Dit kon ik voorheen alleen met mijn e-mail.

Met de cloud opslag via OneDrive (toen nog SkyDrive) kan ik bestanden opslaan in de cloud en als mijn computer of notebook stuk gaat of kwijt raakt dan ben ik mijn bestanden niet kwijt. Nouw geweldig natuurlijk.

Samen met Microsoft office is het een handige bundel waarmee alles nog professioneler wordt.

gntel vast bellen voor online ondernemers

De vaste telefonie

Op een gegeven moment irriteerde me het dat klanten me ’s avonds en in het weekend ook belden. Met de opmerking of het nu ook even kan, dat was enorm vervelend. Het is onbeleefd en als ondernemer werk je hard. Je wilt ook je rust in de avond uren en het weekend.

Eerst had ik via Ziggo een vast nummer, maar deze kon ik alleen doorschakelen naar mijn mobiel. Dus het voelde niet echt flexibel. Uiteindelijk kwam ik bij gnTel telecom terecht een VoIP telefonie bedrijf. Met het vast bellen pakket kon ik een vast toestel gebruiken en een handige app op mijn mobiel waarmee ik kon bellen en gebeld worden via het vaste nummer.

Met als pluspunt openingstijden op het vaste nummer, ik kan alleen gebeld worden tijdens mijn openingstijden. Dit was niet een makkelijke keuze, ik wil graag mensen helpen om hun computer problemen op te lossen. Maar die grens moest er gewoon zijn, zodat ik ook mijn rust heb.

De lol was dat ondernemers om me heen het ook wel een leuke oplossing vonden en al gauw was ik partner van gnTel Telecom en hielp ik ondernemers met het inrichten van hun vaste telefonie.

Nooit gedacht dat ik ooit iets met telefonie zou gaan doen, van simple reparaties ging het naar werken in de cloud en vaste telefonie.

Een prachtige levenservaring als ik er nu op terug kijk.

Partner van DSD Europe

Al gauw kwamen er ook ondernemers met interesse in office 365 (tegenwoordig Microsoft 365). Ze wilde graag een moderne werkplek en dezelfde flexibiliteit die ik ook had. Al gauw was ik aangesloten Microsoft cloud partner en besloot een partnerschap aan te gaan met DSD Europe (Software leverancier in Nederland) voor de levering van Microsoft 365 licenties.

Een van de mooiste voordelen van Microsoft 365 voor bedrijven je krijgt een systeem die zich door blijft ontwikkelen. Er komen iedere keer nieuwe functies bij, het systeem wordt voortdurend voorzien van beveiligings updates en het maakt veel van je werk een stuk makkelijker.

Nu terugkijkend zijn het van die beslissing waar ik naar mijn gevoel heb geluisterd en mee ga op die stroom. (wel ironisch natuurlijk want Chi = flow, stroom en tegelijkertijd Computer human interaction, letterlijk computergebruik)

Je zou kunnen zeggen het zat altijd al in naam dat dit zo op mijn pad zou komen.

Zijn er dan ook uitdagingen?

Oh absoluut, er zijn altijd uitdagingen, soms vervelende klanten, situaties waar je geen controle hebt. Een mooi voorbeeld hiervan: in het bedrijvencomplex waar ik mijn kantoor had gingen ze verbouwen en het duurde bijna 2 jaar voordat het klaar was. Met onnodige overlast en dat was heel vervelend, het zijn van die uitdagingen waar je gewoon doorheen moet.

Echter omdat ik werkende in de cloud en mijn vaste nummer op mijn mobiel hoefde ik niet altijd op kantoor te werken. Dit kon ook thuis of op een flexplek en nu kan ik erom lachen. Aangezien later covid-19 om de hoek kwam kijken en opeens moest iedereen thuiswerken.

Als er iets is dat ik heb geleerd van ondernemerschap is dat flexibiliteit geeft je uiteindelijk veel meer vrijheid. Hoe meer je techniek voor je kan laten werken en leert flexibel te werken via verschillende apparaten, werken in de cloud en flexibel met je telefonie. Het brengt uiteindelijk veel meer vrijheid.

Wat gebeurt er nu met Chi Computers?

Het is meer het inrichten van beveiliging en back-ups op dit moment en de rest blijft dezelfde. Techniek simpel en flexibel inrichten voor mijn klanten, zodat ze daardoor meer vrijheid kunnen ervaren in hun bedrijf en de manier waarop ze werken.

ESET protect banner
Vorig bericht
Hoe beveilig ik mijn computers en notebooks (zakelijk)
Volgend bericht
Windows 10, 11 22H2 update installeren.

Wellicht ook interessant:

Werkplek beveiliging voor bedrijven.
Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit
Menu