Hoe beveilig ik mijn smartphone (Zakelijk)

Hoe beveilig ik mijn smartphone (Zakelijk)

Binnenkort komen er nieuwe cybersecurity wetten van kracht (NIS 2). Het blijkt uit onderzoek dat de meeste bedrijven nog niet alle apparaten correct beveiligen en deze wet gaat ervoor zorgen dat er meer verplichtingen komen om dit up-to-date te houden.

Eset android security

Hieronder een aantal handige tips om jouw smartphone te beveiligen.

  1. Download alleen apps uit de Google Play store of Apple store.
    Het downloaden van losse apps of apks zijn meestal geïnfecteerd met Malware. Een andere vorm zie je vaak met phising e-mail waarin gevraagd wordt om een app te installeren. (Denk aan PostNL of DHL met het onderwerp er is iets meet jouw pakket.)
  2. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Android of iOS installeert.
    OS-updates zijn er om beveiligings lekken te dichten, als je deze OS-updates niet installeert dan is er een achterdeur op je toestel zodat iemand anders toegang krijgt tot jouw gegevens.
  3. Let op met de aanschaf van een smartphone.
    Een fabrikant biedt OS-update (Android en Apple) tot een bepaald moment van 1 jaar tot enkele jaren. Kies een toestel waarvan je zeker weet dat je maandelijks en regelmatig updates ontvangt. (Blijf uit de buurt van die leuke aanbieding van oude toestellen.)
  4. Gebruik een antivirus pakket.
    Gebruik een betaald antivirus pakket op jouw smartphone (voor iOS Microsoft Defender). Gratis pakketten bieden beperkte beveiliging, gebruik een goed getest betaald pakket. Bijvoorbeeld ESET endpoint security
  5. Gebruik een VPN Pakket voor extra veiligheid.
    Het is makkelijk om gebruik te maken van gratis wifi punten en hotspots. Echter zijn dit meestal plekken voor cybercriminelen om via deze weg in te breken. Met een VPN versleutel je jouw verbinding. Dit kan bijv. met Goose VPN (zakelijk, Nederlands bedrijf.)
  6. Maak een back-up van jouw smartphone.
    Als er wel iets gebeurt dan is het wel fijn om een back-up te hebben. Dit kan automatisch via Google Drive (Android) of iCloud (Apple). Als alternatief kan je bijvoorbeeld Acronis Mobiel gebruiken (onderdeel van Acronis Cyber Protect Home Office.)
  7. Stel toegangscode in op mobiele apparaten.
    Beveilig jouw toestel met een uitgebreide pincode en vingerprint-id. Beveilig zoveel mogelijk apps met een pincode en vingerprint-id. Zeker als zakelijke apps op smartphone worden gebruikt is dit heel belangrijk.
Vorig bericht
Vernieuwde Europese cyberwetten met NIS 2
Volgend bericht
Hoe beveilig ik mijn computers en notebooks (zakelijk)

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Carlo Konijn, met een gerust hart werken.

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.