10-jarig jubileum deel 1

Mijn leven rondom techniek begon al als kind toen ik voor het eerst aan de slag mocht met een systeem. Toen nog een met zwart beeld en msdos, van die leuke commando’s die je moest invullen om in mijn gevallen bepaalde spelletjes te spelen.

Als ik er nu op terug kijk ben ik best wel verbaast hoe snel ik bepaalde zaken heb opgepakt. Al leer je als kind heel snel en vooral als je het interessant en leuk vindt.

Van commando’s naar Windows 95

Later krijgen we een systeem met WIndows 95 en toen ging er een wereld voor me open. We hebben op de basisschool nog systemen gehad met Windows 3.1, maar die gebruikte we alleen op het spel pinball op te spelen. Verder had het nog niet zoveel waarde toen, als ik zie hoe de schoolomgeving is veranderd naar een digitaal klaslokaal denk ik weleens dat ik had ik toch wel willen ervaren als kind.

Met Windows 95 kon ik heerlijk experimenten, helemaal toen het internet kwam. echt met dat afschuwelijke inbel geluid om online te kunnen. Op dat moment stelde internetpagina’s nog niet zoveel voor, ik weet ng dat mijn vader m’n uitlegde als het vinger symbool verschijnt kan je er op klikken.

Kortom ik klikte wat af, de internet snelweg van toen was nog niet zo spannend. Naast het surfen op internet bleef experimenteren met techniek. Zo had ik op een gegeven moment een prive netwerk gemaakt in mijn kamer met 2 computers om samen met een vriend een spel te kunnen spelen. Beide een eigen computer en dan age of empires spelen, toen nog met zon dikke seriële kabel i.p.v. een netwerkkabel.

School was saai, werken in de praktijk superleuk!

Op het voorgezet onderwijs werd er enkel 2 uurtjes van de week lesgegeven in het informatica lokaal. De rest was studeren rondom theorie van andere vakken. Ik vond het heel saai, begreep het ook niet zo goed. Ik heb een dyslexie dus leren vanuit boeken vind ik niet makkelijk.

Toen ik mocht doorstromen naar het horizon college ging het een stuk beter, ik kon eindelijk studeren voor ICT-medewerker en ik voelde me erg in thuis. Ik kan me niet voorstellen dat ik iets anders zou gaan doen.

Samen met 2 superleuke stageplekken een bij een basisschool en de ander in een computer winkel was het natuurlijk feest voor me. Een kind in Disneyland wat dat betref, de hele dag werken met techniek. Werken op de basisschool was heel interessant.

Ik heb er altijd moeite mee gehad om te begrijpen waarom andere mensen techniek niet snappen zoals ik. Tijdens mijn stage kreeg ik van mijn stagebegeleider duidelijk uitleg en begeleiding. Waarin ze uitlegde dat niet iedereen zou actief bezig is met techniek als ik.

Lijkt me ook heel logisch, al zag ik dat vroegah niet zo. Daar is mijn passie om andere te helpen enorm gegroeid. Uiteindelijk willen we allemaal kennis door geven en mensen vooruithelpen. Met mijn stage en later werk in de computer winkel was dit superleuk.

Zo’n onderbuik gevoel er is meer, misschien toen al het chi gevoel

Een stukje mensen kennis en inlevingsvermogen hielp enorm, toch liep ik op een gegeven moment wel tegen een muur aan. We gebruiken allemaal computers en notebooks, toen al met veel bestanden zoals documenten en foto’s. Er hoefde maar iets te gebeuren met het systeem en je kon zomaar de pech hebben dat jet het allemaal kwijt was.

Gaf zoveel ellende en op dat moment was de cloud er nog niet, ging allemaal met een ext, hdd of usb sick mits je niet vergeet om een back-up te maken.

Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

close
Anywhere office ebook

Gratis E-book, overal eenvoudig werken met Microsoft 365 voor Bedrijven.

Ontvang het gratis ebook en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Vorig bericht
Onderhoudskaarten, blijf #cyberfit
Volgend bericht
10-jarig jubileum deel 2

Wellicht ook interessant:

Blijf op de hoogte.

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken. (Mailpoet) Lees onze privacyverklaring.
Carlo Konijn ICT advies en ondersteuning

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

m365
Menu