3 voordelen om een VPN te gebruiken

Een VPN-verbinding (virtual Private Network) zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw telefoon, tablet, computer of notebook en het internet. Zonder een VPN kan je internet verkeer worden gelezen, hackers kunnen makkelijker toegang krijgen tot jouw telefoon, tablet, computer of notebook of bedrijven zoals Whatsapp, Facebook en Google kunnen makkelijk informatie verzamelen.

Goose VPN veilig online werken
Bescherming tegen hackers en voorkom dataverlies.

Een VPN is het niet hetzelfde als een antivirus pakket, een VPN is een aanvulling bij een Antivirus. Antivirus pakketten beschermen je apparaten om data verlies door malware te voorkomen of bijv. phising e-mail te onderscheppen zodat je niet zomaar je gegevens verstuurt naar cybercriminelen.

Een VPN versleutelt je verbinding met het internet. Door je verbinding te beveiligen wordt het voor hackers moeilijker om je persoonsgegevens te stelen of om toegang te krijgen tot je apparaat.

Veilig werken op open (public) wifi

Als je onderweg bent of bijv. bij het treinstation of winkel centrum dan is er meestal een gratis wifi. Op dit soort wifi netwerken is er geen beveiliging of het wordt door cyber criminelen gebruikt om een kopie te versturen van alle gegevens die je verstuurd via het open wifi netwerk.

E-mails, berichten of als je via jouw telefoon een betaling doet kunnen vrij makkelijk worden onderschept via dit soort netwerken. Met een VPN versleutel je jouw netwerk waardoor zelfs op een wifi je veilig gebruik kan maken van het internet.

We zien dit vaak bij kinderen die gewoon gebruik maken van gratis wifi zonder er bewust van te zijn wat er met hun gegevens kan gebeuren.

Anoniem blijven voor Whatsapp, Facebook en Google

Ondertussen is het bekend dat bedrijven zoals Whatsapp, Facebook en Google gebruik maken van trackers om zoveel mogelijk informatie te verzamelen die ze gebruiken voor advertenties. Met VPN maak je jezelf weer anoniem omdat een VPN jouw IP adres verbergt van dit soort bedrijven.

Goose VPN Zakelijk

Nu er meer wordt tuis gewerkt is de noodzaak van een VPN nog belangrijker. Op kantoor of als je bijv. een kantoorruimte huurt zijn er meestal voorziening om jouw verbinding met het internet te beveiligen.

Als je thuis werkt moet je dit meestal zelf regelen. Met een VPN bescherm je jezelf wederom door je netwerk te versleutelen waar je ook werkt. Je bent tevens AVG-proof als je als bedrijf een VPN gebruikt. Je beschermt hiermee je eigen persoonsgegevens en de persoonsgegevens van je klanten.

Over Goose VPN

Gebruik onze geavanceerde bescherming voor heel uw organisatie. Op alle vaste en mobiele apparaten, voor alle actieve gebruikers. Voor veilig verkeer en om te voorkomen dat data in verkeerde handen valt. Altijd 100% versleuteld en als enige VPN-aanbieder met malware-detectie. Inclusief Nederlandse support, door medewerkers die begrijpen wat u belangrijk vindt.

ESET protect banner
Vorig bericht
COVID-19 Update, maatregelingen
Volgend bericht
Hoe kun je het beste Windows updates installeren?

Wellicht ook interessant:

Een veiligere werkplek

Start met een veiligere werkplek in 3 stappen.

Ontvang deze handige checklist om jouw werkplek veiliger te maken en 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

???? Start vandaag en word #cyberfit.

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers - Academy met Guardey.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

3 maanden gratis toegang.

Online trainingen

Neem alvast de 1e stap naar meer cyberweerbaarheid, ontvang 3 maanden gratis toegang tot de Chi Computers – Academy met Guardey.

Leuke video’s (15 min.)
Praktische tips.
#cyberfit.
Vergoot jouw kennis,
Eenvoudig toepasbaar.
Cyberweerbaarheid.
Carlo Konijn, ict adviseur Chi Computers

Computerhulp op afstand

Heb je naar aanleiding van dit blog bericht nog vragen of extra hulp nodig om jouw probleem op te lossen. Plan eenvoudig een afspraak met mij voor een adviesgesprek of computerhulp op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Acronis cyberfit